Tillbehör

Recept på veganska tillbehör
Tillbehör är underskattade! En tog sås, en skiva gott bröd eller en perfekt tillagad potatis kan helt förändra en maträtt. Nedan listar vi några av våra favorittillbehör.
Besök Brysselkålsgratäng Brysselkålsgratäng
Denna brysselkålsgratäng kan du antingen äta precis som den är eller ha den som ett tillbehör på julbordet och äta den tillsammans med alla dina andra julfavoriter. Oavsett vad du väljer är denna gratäng ett perfekt sätt att använda brysselkål till.
Besök Marängspöken Marängspöken
Bus eller godis? Med dessa spökiga maränger får du både och! Krispiga, sockriga och lite sega maränger dekorerade som spöken passar fint till stora som små.
Besök Veganska scones & chiasylt Veganska scones & chiasylt
Scones är perfekt för en extra lyxig frukost eller helgbrunch! Här serverar vi dem med vegansk cream cheese och en snabb hemmagjord sylt på björnbär och blåbär.
Besök Picklad rödlök Picklad rödlök
Picklad rödlök är så enkelt att göra, men denna syrliga grönsak är en ordentlig smakhöjare! Perfekt för olika typer av mexikansk mat, eller på en avokadotoast. Standard inom pickling av grönsaker är en 1-2-3 lag, som innebär 1 del 12% ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten, men jag tycker inte att det behövs lika mycket socker eller ättika, så min ratio ser lite annorlunda ut.
Besök Spicy Dill Pickles Spicy Dill Pickles
Dessa pickles, eller inlagd gurka, är en stor favorit hos mig! Passar perfekt som topping på en vegoburgare eller när helst du vill använda pickles. Bäst smak får dessa om man låter gurkan var i lagen minst 3 veckor innan servering, men de kan ätas tidigare.
Besök Picklad rödkål Picklad rödkål
Picklad, eller inlagd rödkål är inte bara vacker att titta på utan också en smaksensation som piggar upp de flesta maträtter! Toppa på tacos, i en sallad, wok eller något annat du gillar. Standard inom pickling av grönsaker är en 1-2-3 lag, som innebär 1 del 12% ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten, men jag tycker inte att det behövs lika mycket socker eller ättika, så min ratio ser lite annorlunda ut.
Besök Vegansk smörgåspastej Vegansk smörgåspastej
Denna veganska pastej är ett gott pålägg på smörgåsen tillsammans med inlagd gurka, eller varför inte som fyllning i en vegansk smörgåstårta?
Besök Pitabröd Pitabröd
Hembakade pitabröd går att fylla med massa godsaker och smakar så mycket bättre än de torra, tråkiga bröd man köper i butik! Här hittar du ett bra och enkelt grundrecept som du kan fylla med dina favoriter bland grönsaker, såser, röror och annat gott.
Besök Hemmagjort mandelsmör Hemmagjort mandelsmör
När jag gjorde mandelsmör hemma första gången blev jag förvånad över hur enkelt det var! Aldrig mer kommer jag köpa dyra burkar mandelsmör i butik, som inte bara kostar skjortan utan ofta har lerig eller cementliknande konsistens. Nu gör jag alltid hemmagjort mandelsmör som får en perfekt krämig konsistens och är klart på bara 15 minuter!
Besök Entimmeslimpa Entimmeslimpa
Finns det något godare än nybakat bröd? Nej, inte mycket! Denna limpa tar bara 1 timme att baka, från början till slut, vilket betyder att du kan ha färskt bröd till frukost, soppan eller mellanmål så ofta du vill! Billigare än att köpa bröd i butik, och så mycket godare!
Besök Veganska naanbröd Veganska naanbröd
Naan är ett kryddigt bröd som är vanligt i Indien, andra delar av Asien och Mellanöstern. Detta bröd är ett perfekt komplement till grytor som vår ’Indiska Daal’ eller ’Tikka Masala-gryta’ och gräddas snabbt i en het stekpanna istället för i ugnen.
Besök Krämig cashewost med vitlök & örter Krämig cashewost med vitlök & örter
Denna krämiga cashewost passar perfekt som förrätt tillsammans med salta kex och färsk frukt. Vitlöken och örterna sätter god smak och mison ger den det där lilla extra.
Besök Cauliflower wings & vegansk ranchdressing Cauliflower wings & vegansk ranchdressing
Cauliflower wings passar perfekt till aptitretare, förrätt eller party plate. Med en krispig, kryddig utsida och en mjuk, seg insida har de en härlig konsistens likt originalet ‘Buffalo wings’. Server dem tillsammans med vår krämiga ranchdressing och du får en perfekt kombination!
Besök Rotsakssallad med vitlökssås Rotsakssallad med vitlökssås
Ibland är den enklaste av rätter också den godaste! Denna minimalistiska rotsakssallad bjuder på såväl en smakelodi som vackra färger och passar perfekt när du vill ha något snabbt, gott och näringsrikt.
Besök Den perfekta veganska grillkvällen Den perfekta veganska grillkvällen
Sommaren är här! Och vad passar bättre till att avrunda en fantastiskt fin sommardag än en vegansk grillkväll? Här har vi samlat alla våra favoriter när det kommer till grillning. Du hittar recept på ’Veganska grillspett med grönsaker & tzay’ och en härligt krämig ’Vegansk potatissallad med 3 sorters lök’.

Till detta rekommenderar vi grillade majskolvar, ugnsstekta potatisklyftor, skivad baguette, en fräsch sallad och en riktigt god vegansk bearnaisesås.
Besök Vegansk potatissallad med 3 sorters lök Vegansk potatissallad med 3 sorters lök
Denna klassiska potatissallad är perfekt som tillbehör till grillat, eller i en lyxig baguette. Den är härligt krämig och har smak av 3 sorters lök och dill, sommaren i en maträtt! Lika god att göra på färskpotatis som på vanlig potatis.
Besök Hemmagjord senap Hemmagjord senap
Egen senap är förvånansvärt enkelt att göra och ett roligt inslag på julbordet! I detta recept håller vi oss till en klassisk smaksättning, men varför inte prova apelsinsenap eller kanske konjakssenap?
Besök 3 sorters vegansk sill 3 sorters vegansk sill
Sill är ett måste på mångas julbord, och det går utmärkt att göra en vegansk variant! Här listar vi tre vanliga sillfavoriter i vegansk tappning. Du kan välja mellan att använda aubergine eller svamp som substitut för sillen. Bäst resultat uppnår du om du först lägger in 'sillen' dagen innan du blandar den med tillhörande sås.
Besök Veganska ägghalvor Veganska ägghalvor
Veganska ägg, finns det? Javisst! Med lite kreativitet kommer man långt i köket och här har vi tagit fram ett recept på veganska ägghalvor som definitivt kommer imponera på julbordet eller påskbuffén.
Besök Vitlöksstekt brysselkål med mandel och tranbär Vitlöksstekt brysselkål med mandel och tranbär
Brysselkål är en underskattad grönsak på julbordet! Med väldigt få medel kan man få den att smaka riktigt gott och på nolltid har du ett grönt tillbehör till julmiddagen.
Besök Ugnsbakade rotfrukter med hummus Ugnsbakade rotfrukter med hummus
Ugnsbakade rotfrukter brukar ätas till nått annat, men de kan lika väl stå sig själv som en egen mättande, smakrik och relativt snabblagad rätt. Egengjord hummus sätter en extra krydda.
Besök Nötgranola Nötgranola
Denna granola är superenkel att göra och perfekt att ha hemma i skafferiet. Granolan du köper i butiken är oftast väldigt dyr och innehåller allt för mycket vitt socker. Med detta recept kan du istället göra en godare, hälsosammare granola för en mindre peng!
Besök Krämig avokadopesto Krämig avokadopesto
Denna härliga avokadopesto kan användas till allt från pasta och zucchininudlar till grillade smörgåsar och dipp för grönsaker eller kex. Perfekt om du vill ha en sås med mycket smak men med minimal tillagningstid.
Besök Klassisk rödbetssallad Klassisk rödbetssallad
Rödbetssallad är en klassiker på julbordet, och det är superlätt att göra en vegansk version. Dessutom är den jättegod! Passar lika bra på jultallriken som på smörgåsen.
Besök Potatisgratäng med persiljasmul Potatisgratäng med persiljasmul
Inget slår en riktigt god potatisgratäng! Funkar lika bra till vardags som till fest. Med persiljasmul på toppen får denna klassiker en ny dimension.
Besök Glutenfri grynmix Glutenfri grynmix
Eftersom ris innehåller en hög mängd arsenik som innebär en ökad risk att utveckla cancer är det klokt att minska mängden ris vi äter så mycket som möjligt. Här har vi komponerat ihop en grynmix som du enkelt kan ersätta ris med.
Besök Fröknäcke Fröknäcke
Detta glutenfria fröknäcke passar perfekt som tilltugg till soppor och grytor. Ett gott pålägg är mosad avokado och chili.
Besök Limpa med solrosfrön Limpa med solrosfrön
Sugen på lite bröd, men trött på alla fabrikstillverkade alternativen? Ingen fara, du kan snabbt och lätt baka ditt eget bröd. I detta recept bjuder vi på en enkel men god limpa, spetsad med solrosfrön.
Besök Spicy sötpotatis med smak av chili & vitlök Spicy sötpotatis med smak av chili & vitlök
Sötpotatis, som trots namnet inte ens är släkt med den vanliga potatis som vi är vana att ha på vår tallrik, är en färgglad rotfrukt med många användningsområden. Idag tänker jag dela mitt recept på kryddiga sötpotatisklyftor som har en härlig balans mellan sötma och kryddighet.
Besök Potatissallad med ärtor, vitlök & mynta Potatissallad med ärtor, vitlök & mynta
Det här är en otroligt god, krämig och fräsch potatissallad som jag åt första gången när jag var i London. Jag bestämde mig genast för att göra min egen version när jag kom hem igen och nu kan jag dela med mig av receptet till er. Ha den som tillbehör eller ät den vid sidan av en god sallad. Jag improviserade ihop receptet så måtten kanske inte är helt korrekta, men smaka av och anpassa den till dina egna smakpreferenser!