Recept på veganska tillbehör

- Tillbehör -

Tillbehör är underskattade! En tog sås, en skiva gott bröd eller en perfekt tillagad potatis kan helt förändra en maträtt. Nedan listar vi några av våra favorittillbehör.
Vitlöksstekt brysselkål med mandel och tranbär
Brysselkål är en underskattad grönsak på julbordet! Med väldigt få medel kan man få den att smaka riktigt gott och på nolltid har du ett grönt tillbehör till julmiddagen.
Ugnsbakade rotfrukter med hummus
Ugnsbakade rotfrukter brukar ätas till nått annat, men de kan lika väl stå sig själv som en egen mättande, smakrik och relativt snabblagad rätt. Egengjord hummus sätter en extra krydda.
Nötgranola
Denna granola är superenkel att göra och perfekt att ha hemma i skafferiet. Granolan du köper i butiken är oftast väldigt dyr och innehåller allt för mycket vitt socker. Med detta recept kan du istället göra en godare, hälsosammare granola för...
Krämig avokadopesto
Denna härliga avokadopesto kan användas till allt från pasta och zucchininudlar till grillade smörgåsar och dipp för grönsaker eller kex. Perfekt om du vill ha en sås med mycket smak men med minimal tillagningstid.
Klassisk rödbetssallad
Rödbetssallad är en klassiker på julbordet, och det är superlätt att göra en vegansk version. Dessutom är den jättegod! Passar lika bra på jultallriken som på smörgåsen.
Potatisgratäng med persiljasmul
Inget slår en riktigt god potatisgratäng! Funkar lika bra till vardags som till fest. Med persiljasmul på toppen får denna klassiker en ny dimension.
Glutenfri grynmix
Eftersom ris innehåller en hög mängd arsenik som innebär en ökad risk att utveckla cancer är det klokt att minska mängden ris vi äter så mycket som möjligt. Här har vi komponerat ihop en grynmix som du enkelt kan ersätta ris med.
Fröknäcke
Detta glutenfria fröknäcke passar perfekt som tilltugg till soppor och grytor. Ett gott pålägg är mosad avokado och chili.
Limpa med solrosfrön
Sugen på lite bröd, men trött på alla fabrikstillverkade alternativen? Ingen fara, du kan snabbt och lätt baka ditt eget bröd. I detta recept bjuder vi på en enkel men god limpa, spetsad med solrosfrön.
Spicy sötpotatis med smak av chili & vitlök
Sötpotatis, som trots namnet inte ens är släkt med den vanliga potatis som vi är vana att ha på vår tallrik, är en färgglad rotfrukt med många användningsområden. Idag tänker jag dela mitt recept på kryddiga sötpotatisklyftor so...
Potatissallad med ärtor, vitlök & mynta
Det här är en otroligt god, krämig och fräsch potatissallad som jag åt första gången när jag var i London. Jag bestämde mig genast för att göra min egen version när jag kom hem igen och nu kan jag dela med mig av receptet till er. Ha den ...