Brysselkål är en underskattad grönsak på julbordet! Med väldigt få medel kan man få den att smaka riktigt gott och på nolltid har du ett grönt tillbehör till julmiddagen.
500 g färsk brysselkål 2 stora klyftor vitlök Salt, peppar 1 dl torkade tranbär 1 dl mandel En klick vegansk smör/olja att steka i
Gör så här
Dela brysselkålen på mitten. Fyll en stekpanna med 1 cm djupt vatten och låt koka upp. Häll sedan i brysselkålshalvorna och täck stekpannan med ett lock. Låt brysselkålen ångkoka i 2-3 minuter. De ska fortfarande vara lite krispiga. Rör om då och då.
Ta sedan av locket och låt resterande vatten ånga bort. Pressa över vitlöken och tillsätt lite vegansk smör eller olja. Rör runt så att all brysselkål blandas med vitlöken och stek i någon minut tills den fått fin färg. Krydda med salt och svartpeppar.
Häll den vitlöksstekta brysselkålen i en serveringsskål och strö över halverade mandlar och torkade tranbär. Servera!
Bars är ett snabbt och smidigt mellanmål att ha tillhands hemma i kylen eller på jobbet. Perfekt som ett snack mellan måltider, innan träning eller som något gott till kaffet eller en kopp te. En liten touch av citron bryter av mot det söta.
En curry är perfekt när du vill laga något enkelt men som ändå smakar riktigt gott! Med ett fåtal, färska ingredienser får du en smakrik gryta som håller dig mätt länge.
Denna broccoli- och sparrissoppa skulle lika gärna kunna kallas "Man-tager-vad-man-haver"-soppa. Receptet kom till när jag hade en brödlimpa på jäsning och spontant blev sugen på en soppa att ha till. Jag kikade i kylen och frysen och använde de grönsaker ja...