Om oss

Green Warrior är sidan för dig som är intresserad av en grönare livsstil. Vi vill visa att vegansk mat är så mycket mer än en tråkig sallad; det finns oändliga möjligheter inom det veganska köket! Här finner du information och inspiration som hjälper dig frodas med en vegansk livsstil.

Denna sida har vuxit fram ur idén och visionen om att skapa en samlingsplats för information och inspiration om hur det kan vara att leva som vegan. Vi kände att det saknades en svensk site med ett helhetstänk; både för dig som nyss börjat fundera över att leva grönare och vill veta mer, och för dig som varit vegan ett tag men vill ha inspiration i köket eller sprida information vidare till andra i din närhet.

Vi började därför spåna i vad som varit värdefullt för oss när vi själva började våra resor in i veganvärlden, och vad vi önskar hade funnits för oss när allt först drog igång. Och detta ledde till siten du ser framför dig idag. Vi ville samla nyttig information om hälsa, miljön och djurrätt, men framförallt ville vi visa hur enkel och fantastisk en vegansk, växtbaserad livsstil kan vara, och inspirera andra att börja leva ett grönare liv.

Green Warrior finns som en resurs för dig som känner dig osäker eller nyfiken. För dig som vill lära dig mer eller som vill dela med dig av denna kunskap till nära och kära. För dig som vill vara med och slå hål på myterna kring att vara vegan och visa omvärlden vad det faktiskt handlar om.

Vår site kommer att fortsätta växa med nya recept, mer information och fortsatt inspiration, det här är bara början. Vi vill gärna att du är med och är delaktig. Dela gärna med dig av denna site till andra i din närhet, och om det är något du saknar eller funderar över, prata med oss på instagram!

Sanna Karlin

Sanna, 31 år, vegan sedan hösten 2014.

- När jag blev vegan kände jag för första gången i mitt liv att jag var en del av någonting viktigt, av någonting stort. Jag kände mig glad och stolt över att veta att jag gjorde något värdefullt enbart genom hur jag lever, genom att jag är jag. Varje måltid blev en manifestation till det jag tror på, varje dag en chans att lära mig mer och sprida vidare kunskap till de omkring mig.

Att bli vegan vände helt och hållet uppochner på mitt liv och förändrade det, och mig, till det bättre. Det är en upplevelse som det är svår att förstå om man inte varit med om det själv. Sedan dess har jag velat dela med mig och inspirera andra att upptäcka denna fantastiska livsstil och allt vad den innebär.

Förutom här på siten ser ni mig på Instagram under namnet greenwarrior.se.

Daniel Askås

Daniel, 41 år, vegan sedan våren 2015.

- Min resan till att bli vegan gick genom att ha varit vegetarian i 15 år, blivit inspirerad av en ny bekant som genom information som jag missat eller inte tagit till mig inspirerade mig att göra den sista förändringen och gick över till att äta helt veganskt, vilket direkt kändes helt rätt och något jag egentligen borde ha gjort tidigare.

Jag väldigt länge haft ett intresse och engagemang för miljö, djurs välfärd och att leva så hälsosamt det går. Som vegan får man en hel livsstil som bara växer i sin känsla och helhet.