Recept på Marängspöken Recept på Marängspöken från Green Warrior

Marängspöken

Bus eller godis? Med dessa stökiga maränger får du både och! Krispiga, sockriga och lite sega maränger dekorerade som spöken passar fint till stora som små.
Tillagningstid: 1 tmme 30 min  /  Ca 40 spöken  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

1.5 dl kikärtsspad (aquafaba)
2.5 dl strösocker
1 ruta mörk choklad

Gör så här

Värm ugnen till 100 grader.

Häll spadet från en förpackning kokta kikärtor i en stor bunke och vispa detta med elvisp i ca 3 minuter tills du fått ett fast, vitt skum.

Tillsätt sedan lite av sockret medan du fortsätter vispa. Tillsätt sockret lite i taget tills allt är nervispat i fluffet. Vispa då hela smeten tills du kan hålla bunken uppochner utan att den rör sig, ca 1 minut.

Klä en plåt med bakplåtspapper. Fyll sedan en spritspåsen med marängsmeten och spritsa sedan ut dina spöken. Sätt inte marängerna för tätt för de kommer breda ut sig lite i ugnen.

Grädda sedan marängerna mitt i ugnen i ca 1 timme och 10 minuter.

Ta sedan marängerna från ugnen och låt dem svalna helt innan du smälter chokladen och målar ögon på spökena. Jag använde en grillpinne av trä.

Har några av dina maränger spruckit lite? Ingen fara! Rita med choklad längst med konturerna av sprickan så får ditt spöke en stor, läskig mun.

När marängerna svalnat helt så förvara dem i en lufttät plåtburk. Marängerna blir segare dagen därpå.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Date pops
Varför göra cake pops, när du kan göra Date Pops? Dessa enkla och goda läckerbitar passar perfekt till ett kalas eller om du bara är på humör för något riktigt smaskigt.
Påskmuffins
Påsken är snart här och varför inte baka några roliga muffins att bjuda på? Dessa påskharar består av saftiga citronmuffins med en koksglasyr, dekorerade med riven kokos och söta öron av marsipan.
Rosbullar
Dessa vackra bullar är en hit på fikabordet! Skivat äpple ger utseendet av rosenblad och gör dessa rosbullar både vackra att titta på och goda att äta.
Vegansk Bounty
När jag växte upp var Bounty ett av mina favoritgodisar. Innan jag skapade detta recept hade jag inte ätit Bounty på flera år, och detta recept är en riktigt bra vegansk variant på denna välkända godisbit.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!