Recept på Pitabröd Recept på Pitabröd från Green Warrior

Pitabröd

Hembakade pitabröd går att fylla med massa godsaker och smakar så mycket bättre än de torra, tråkiga bröd man köper i butik! Här hittar du ett bra och enkelt grundrecept som du kan fylla med dina favoriter bland grönsaker, såser, röror och annat gott.
Tillagningstid: 1 timme & 45 min  /  8 st  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

25 g jäst
2 dl fingervarmt vatten
5.5 dl vetemjöl
1 msk olivolja
1 tsk socker
2 nypor salt

Gör så här

Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt fingervarmt vatten, sockret och oljan och blanda väl tills jästen löst upp sig i vattnet. Låt blandningen vila i ca 5 minuter och tillsätt sedan mjölet och saltet och knåda sedan ihop alla ingredienser tills du får en smidig deg. Jag använder en bakmaskin på medelhastighet i ca 2 minuter, men du kan också knåda för hand, ca 5 minuter. Täck sedan degen med en bakduk och låt jäsa i 45 minuter.

När degen jäst, dela den i 8 bitar och knåda varje bit för sig. Forma sedan den knådade degbiten till en boll och kavla ut den tills du får en rund deg som är ca 1 cm tjock och ca 15 cm i diameter. Upprepa med alla degbitar och lägg sedan dina pitabröd på två plåtar med bakplåtspapper, med 4 bröd på varje plåt. Täck över bröden med handdukar och låt jäsa ytterligare 30 minuter.

Värm ugnen till 250 grader. När bröden jäst färdigt, grädda dem i mitten av ugnen i ca 6 minuter. Om du har en varmluftsugn kan du grädda båda plåtarna samtidigt, annars tar du en plåt i taget. Bröden ska få fin gyllenbrun färg och svälla upp.

Låt bröden svalna på galler ett par minuter innan du serverar dem, och fyll dem massa veganska läckerheter!

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Entimmeslimpa
Finns det något godare än nybakat bröd? Nej, inte mycket! Denna limpa tar bara 1 timme att baka, från början till slut, vilket betyder att du kan ha färskt bröd till frukost, soppan eller mellanmål så ofta du vill! Billigare än att köpa br...
Limpa med solrosfrön
Sugen på lite bröd, men trött på alla fabrikstillverkade alternativen? Ingen fara, du kan snabbt och lätt baka ditt eget bröd. I detta recept bjuder vi på en enkel men god limpa, spetsad med solrosfrön.
Nattjästa frallor
Dessa nattjästa frallor är perfekt när du vill ha nybakat bröd till frukost med minimal ansträngning! Rör ihop degen kvällen innan, låt den jäsa i kylen över natten och grädda dem på morgonen.
Veganska scones & chiasylt
Scones är perfekt för en extra lyxig frukost eller helgbrunch! Här serverar vi dem med vegansk cream cheese och en snabb hemmagjord sylt på björnbär och blåbär.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!