Recept på Picklad rödlök Recept på Picklad rödlök från Green Warrior

Picklad rödlök

Picklad rödlök är så enkelt att göra, men denna syrliga grönsak är en ordentlig smakhöjare! Perfekt för olika typer av mexikansk mat, eller på en avokadotoast. Standard inom pickling av grönsaker är en 1-2-3 lag, som innebär 1 del 12% ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten, men jag tycker inte att det behövs lika mycket socker eller ättika, så min ratio ser lite annorlunda ut.
Tillagningstid: 30 min + inläggningstid  /  ca 5 dl  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

Rödlök skuren i ringar
1 glasburk som rymmer 5 dl
4 dl vatten
0.75 dl socker
0.5 dl ättika 24% (dubbelt så mycket om din ättika är på 12%)

Gör så här

Skala rödlöken och skär den i ringar och fyll din glasburk med så mycket lök du kan få plats med.

Ta en gryta och tillsätt 1 dl av vattnet och allt socker. Låt blandningen värmas upp under omrörning tills dess att sockret helt löst upp sig i vattnet, blandningen behöver inte koka eller ens ryka.

Ta grytan från värmen och tillsätt resten av vattnet och blanda väl. När blandningen har svalnat till rumstemperatur kan du blanda i ättikan och sedan hälla den över rödlöken i din glasburk, så mycket som får plats så att löken blir helt täckt av lagen.

Skruva sedan på locket och ställ in burken i kylen. Godast blir det om du låter rödlöken picklas minst över natten, men ju längre desto bättre! Denna picklade rödlök håller minst några veckor i kylen.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Picklad rödkål
Picklad, eller inlagd rödkål är inte bara vacker att titta på utan också en smaksensation som piggar upp de flesta maträtter! Toppa på tacos, i en sallad, wok eller något annat du gillar. Standard inom pickling av grönsaker är en 1-2-3 lag, som inn...
Picklade grönsaker
Här har du en härlig samling av picklade grönsaker! Spicy Dill Pickles, picklad rödlök och picklad rödkål. Dessa syrliga grönsaker piggar upp de flesta rätter, allt från vegoburgare och tacos till sallader och smörgåsar.

Standard inom ...
Spicy Dill Pickles
Dessa pickles, eller inlagd gurka, är en stor favorit hos mig! Passar perfekt som topping på en vegoburgare eller när helst du vill använda pickles. Bäst smak får dessa om man låter gurkan var i lagen minst 3 veckor innan servering, men de kan ätas tidigare.
Spicy Jackfruit Fajitas
Jackfruit kan köpas på burk och passar perfekt som ett veganskt alternativ till kött i dessa härligt kryddiga fajitas. När jackfruit tillagas får den liknande konsistens som pulled pork, och brukar ofta användas till den veganska varianten, populärt kallad &...
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!