Recept på Nötgranola Recept på Nötgranola från Green Warrior

Nötgranola

Denna granola är superenkel att göra och perfekt att ha hemma i skafferiet. Granolan du köper i butiken är oftast väldigt dyr och innehåller allt för mycket vitt socker. Med detta recept kan du istället göra en godare, hälsosammare granola för en mindre peng!
Tillagningstid: 25 min  /  ca 10 portioner  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

3 dl havregryn
1 dl valnötter
1 dl hasselnötter
1 dl mandlar
6-8 dadlar
0.5 dl vatten
1/8 tsk vaniljpulver
En nypa salt
0.5 msk mesquetepulver
0.5 msk kanel
0.5 tsk kardemumma

Gör så här

Grovhacka nötterna eller pulsa dem ett par gånger i en matberedare så de blir i mindre delar. Lägg de hackade nötterna i en bunke, tillsätt havregrynen och blanda väl.

Kärna ur dadlarrna och mixa dem tillsammans med vattnet och kryddorna tills du får en slät smet. Rör i dadelsmeten i nöt- och havregrynsblandningen och massera ihop till en fast, halvklibbig massa.

Fördela granolan på en plåt med bakplåtspapper i olika stora kluster. Sprid ut dem så de inte ligger ovanpå varandra. Grädda sedan granolan mitt i ugnen i 175 grader i ca 8-10 minuter tills den bärjat få lite färg. Håll koll på den så att den inte bränns.

Låt granolan svalna helt så den blir krispig. Servera sedan ovanpå yoghurt, smoothiebowls eller med valfri växtmjölk, gärna tillsammans med bär eller frukt. Förvara granolan i en tät glasburk.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Entimmeslimpa
Finns det något godare än nybakat bröd? Nej, inte mycket! Denna limpa tar bara 1 timme att baka, från början till slut, vilket betyder att du kan ha färskt bröd till frukost, soppan eller mellanmål så ofta du vill! Billigare än att köpa br...
Hemmagjord grönsaksbuljong
Inför höstens och vinterns alla soppor kan det vara en kul idé att göra egen grönsaksbuljong. I detta recept visar jag hur du kan använda överblivna grönsaksbitar från den övriga matlagningen för att göra buljong, så du behöver ...
Hemmagjord senap
Egen senap är förvånansvärt enkelt att göra och ett roligt inslag på julbordet! I detta recept håller vi oss till en klassisk smaksättning, men varför inte prova apelsinsenap eller kanske konjakssenap?
Hemmagjord tempeh
Tempeh är traditionellt gjort på fermenterade sojabönor och kan användas som ett köttsubstitut i vegansk matlagning. Prislappen i butiken är rätt hög om man jämför med att göra egen tempeh hemma, och processen är ganska enkel när man...
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!