Nötgranola i gruppen Recept / Sojafritt hos Green Warrior (recept_2018-11-12)

Nötgranola

Denna granola är superenkel att göra och perfekt att ha hemma i skafferiet. Granolan du köper i butiken är oftast väldigt dyr och innehåller allt för mycket vitt socker. Med detta recept kan du istället göra en godare, hälsosammare granola för en mindre peng!
Tillagningstid: 25 min
ca 10 portioner
Av: Sanna Karlin

Ingredienser

3 dl havregryn
1 dl valnötter
1 dl hasselnötter
1 dl mandlar
6-8 dadlar
0.5 dl vatten
1/8 tsk vaniljpulver
En nypa salt
0.5 msk mesquetepulver
0.5 msk kanel
0.5 tsk kardemumma

Gör så här

Grovhacka nötterna eller pulsa dem ett par gånger i en matberedare så de blir i mindre delar. Lägg de hackade nötterna i en bunke, tillsätt havregrynen och blanda väl.

Kärna ur dadlarrna och mixa dem tillsammans med vattnet och kryddorna tills du får en slät smet. Rör i dadelsmeten i nöt- och havregrynsblandningen och massera ihop till en fast, halvklibbig massa.

Fördela granolan på en plåt med bakplåtspapper i olika stora kluster. Sprid ut dem så de inte ligger ovanpå varandra. Grädda sedan granolan mitt i ugnen i 175 grader i ca 8-10 minuter tills den bärjat få lite färg. Håll koll på den så att den inte bränns.

Låt granolan svalna helt så den blir krispig. Servera sedan ovanpå yoghurt, smoothiebowls eller med valfri växtmjölk, gärna tillsammans med bär eller frukt. Förvara granolan i en tät glasburk.

Pssst!

  • Dela

Receptikoner

Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.

  • = Veganskt (Alla våra recept är veganska!)
  • = Sojafritt
  • = Glutenfritt
  • = Snabblagat (Klart på max 30 min)
  • = Nötfritt
  • = Raw
Antal: