Dessa läckra tryfflar är den perfekta munsbiten till en kopp te eller kaffe när du behöver en liten ’pick me up’ eller när du bara är sugen på något gott. Med bara 4 ingredienser har du dessa supergoda tryfflar inspirerade av Snickers klassiska s...
Denna nudelsoppa på burk är perfekt när du vill ha nylagad mat till lunch men inte har tillgång till ett kök. Förbered ingredienserna dagen innan, stoppa allt i burken och förvara den kallt fram tills det är dags att äta. Då häller du bra ...
Fattiga Riddare är en riktigt dekadent frukost du kan laga när du vill ha något extra lyxigt! Passar fint på helgen, till frukost på sängen eller när du tycker du förtjänar något lite extra :) Med lite vaniljglass på toppen och lönnsirap ...
Vilket år! 2020 har varit en stor omställning för oss alla och ingenting blev som vi hade förväntat oss. Jag hoppas att du trots rådande situation ändå haft några bra stunder under året och fina minnen att se tillbaka på. Green Warrior har for...
Ris á la Malta är en riktig julklassiker och nu kan du göra en i vegansk tappning! Perfekt som dessert efter julbordet eller som fika under advent.
Här är den ultimata kombon för alla som älskar burgare och julen: Green Warriors Christmas Burger! Alla klassiska julbordsfavoriter (i vegansk tappning ofcourse!) i en hamburgare. Burgaren är gjord med vegansk köttbullesmet, toppad med vår klassiska rödbetss...
Pheffernüsse är kakor från Tyskland som liknar pepparkakor, men denna variant är krispiga på utsidan, mjuka och smuliga på insidan och rullade i florsocker. Passar perfekt till adventsfika eller till julbaket.
Denna brysselkålsgratäng kan du antingen äta precis som den är eller ha den som ett tillbehör på julbordet och äta den tillsammans med alla dina andra julfavoriter. Oavsett vad du väljer är denna gratäng ett perfekt sätt att använda bryss...
Här har vi på Green Warrior samlat alla våra bästa recept för ett veganskt julbord! Bland recepten hittar du klassiska julfavoriter i vegansk tappning (som julskinka och Janssons Frestelse) och några andra gröna, juliga rätter och tillbehör (som smö...
Denna veganska mjuka pepparkaka är riktigt saftig och har precis rätt mängd pepparkakssmak. Ät den som den är eller dekorera med kristyr och röda bär.
Smygstarta julstämningen med vår krämiga saffransglass! Härligt smakrik glass med syrlig apelsinsås ringlad igenom. Perfekt för alla saffransälskare och som adventsfika.
Dessa nattjästa frallor är perfekt när du vill ha nybakat bröd till frukost med minimal ansträngning! Rör ihop degen kvällen innan, låt den jäsa i kylen över natten och grädda dem på morgonen.
Har du velat kombinera potatis och ris i en rätt nån gång men inte kommit på hur? Denna gryta bjuder på just det. Potatis kokad i kokosmjölk med precis de rätta kryddorna samt sojasås ger en mustig, härlig smakupplevelse.
Denna pastasallad har vi gjort på repeat hemma det senaste året och nu är det dags att dela receptet! Pastasalladen funkar perfekt när man ska iväg på aktiviteter där man behöver mat om kan äts kall. Perfekt att göra i större batch och ta med ...
Bus eller godis? Med dessa stökiga maränger får du både och! Krispiga, sockriga och lite sega maränger dekorerade som spöken passar fint till stora som små.
Denna krämiga pumpasoppa med kokosmjölk och rostad vitlök passar perfekt till kyliga höst- och vinterdagar när pumpa är i säsong. Rosta grönsakerna i ugnen, mixa slät tillsammans med buljong och kokosmjölk och toppa med rostade pumpafrön.
Inför höstens och vinterns alla soppor kan det vara en kul idé att göra egen grönsaksbuljong. I detta recept visar jag hur du kan använda överblivna grönsaksbitar från den övriga matlagningen för att göra buljong, så du behöver ...
Vad kan vara bättre än att ha en jumbostor chocolate chip cookie helt för dig själv? Att ha en jumbostor chocolate chip cookie med vegansk vaniljglass och kolasås så klart! Här har du det perfekta receptet när din dag behöver bli liiiite bättre.
Denna härliga nudelsoppa med smak av curry och kokosmjölk är full av krispiga grönsaker och knaperstekt tempeh! En fröjd både för ögat och smaklökarna.
Dessa smarriga vegoburgare är gjorda på tempeh, som traditionellt görs på fermenterade sojabönor, och paras ihop med krämig vitlöksdressing, spicy srirachakathup, rödlök och avokado. En riktig smaksensation för dig som älskar burgare!
Tempeh är traditionellt gjort på fermenterade sojabönor och kan användas som ett köttsubstitut i vegansk matlagning. Prislappen i butiken är rätt hög om man jämför med att göra egen tempeh hemma, och processen är ganska enkel när man...
Denna härligt mustiga gryta passar bra till middag när vädret börjar bli lite kyligare. De rostade grönsakerna ger en djup smak åt grytan. Den är god att servera bara som den är, gärna med en skiva bröd, eller med ris eller quinoa till.
Scones är perfekt för en extra lyxig frukost eller helgbrunch! Här serverar vi dem med vegansk cream cheese och en snabb hemmagjord sylt på björnbär och blåbär.
Jag har rullat tusentals chokladbollar under min livstid! Min morfar önskar sig dessa varje jul och varje födelsedag (som faktiskt råkar vara idag, grattis morfar!). Men alla recept jag hittat gör mig besviken… För det första, står det att receptet ska bli ...
Dessa tacos gjorda med jackfruit är inspirerade av en rätt jag ätit på en mexikanskinspirerad restaurang. Strimlad, kryddig jackfruit toppad med picklad rödkål och guacamole. Enkelt att göra, men beroendeframkallande gott!
Här har du en härlig samling av picklade grönsaker! Spicy Dill Pickles, picklad rödlök och picklad rödkål. Dessa syrliga grönsaker piggar upp de flesta rätter, allt från vegoburgare och tacos till sallader och smörgåsar.
Standard inom ...
Standard inom ...
Picklad rödlök är så enkelt att göra, men denna syrliga grönsak är en ordentlig smakhöjare! Perfekt för olika typer av mexikansk mat, eller på en avokadotoast. Standard inom pickling av grönsaker är en 1-2-3 lag, som innebär 1 del 12...
Dessa pickles, eller inlagd gurka, är en stor favorit hos mig! Passar perfekt som topping på en vegoburgare eller när helst du vill använda pickles. Bäst smak får dessa om man låter gurkan var i lagen minst 3 veckor innan servering, men de kan ätas tidigare.
Picklad, eller inlagd rödkål är inte bara vacker att titta på utan också en smaksensation som piggar upp de flesta maträtter! Toppa på tacos, i en sallad, wok eller något annat du gillar. Standard inom pickling av grönsaker är en 1-2-3 lag, som inn...