Rödbetssallad är en klassiker på julbordet, och det är superlätt att göra en vegansk version. Dessutom är den jättegod! Passar lika bra på jultallriken som på smörgåsen.
En halv rödlök 1 litet rött äpple 350g avrunna, inlagda rödbetor + 2 msk av spadet 200 ml Oatly creme fraice En halv dl vegansk majonäs 1 msk senap Svartpeppar, salt
Gör så här
Blanda creme fraiche, majonäs, senap och kryddor i en skål tillsammans med 2 msk av rödbetsspadet.
Skala och finhacka äpplet och rödlöken och rör ner i crème fraice-blandningen. Hacka de inlagda rödbetorna i små bitar och rör ner i blandningen. Rödbetssalladen blir godare om den får stå och dra sig i kylen ett par timmar, så gör den gärna dagen före, men det går så klart bra att äta den direkt.
Bars är ett snabbt och smidigt mellanmål att ha tillhands hemma i kylen eller på jobbet. Perfekt som ett snack mellan måltider, innan träning eller som något gott till kaffet eller en kopp te. En liten touch av citron bryter av mot det söta.
En curry är perfekt när du vill laga något enkelt men som ändå smakar riktigt gott! Med ett fåtal, färska ingredienser får du en smakrik gryta som håller dig mätt länge.
Denna broccoli- och sparrissoppa skulle lika gärna kunna kallas "Man-tager-vad-man-haver"-soppa. Receptet kom till när jag hade en brödlimpa på jäsning och spontant blev sugen på en soppa att ha till. Jag kikade i kylen och frysen och använde de grönsaker ja...