Recept på Klassisk rödbetssallad Recept på Klassisk rödbetssallad från Green Warrior

Klassisk rödbetssallad

Rödbetssallad är en klassiker på julbordet, och det är superlätt att göra en vegansk version. Dessutom är den jättegod! Passar lika bra på jultallriken som på smörgåsen.
Tillagningstid: 15 min  /  8 portioner  /  Av: Sanna Karlin  /  5/5

Ingredienser

En halv rödlök
1 litet rött äpple
350g avrunna, inlagda rödbetor + 2 msk av spadet
200 ml Oatly creme fraice
En halv dl vegansk majonäs
1 msk senap
Svartpeppar, salt

Gör så här

Blanda creme fraiche, majonäs, senap och kryddor i en skål tillsammans med 2 msk av rödbetsspadet.

Skala och finhacka äpplet och rödlöken och rör ner i crème fraice-blandningen. Hacka de inlagda rödbetorna i små bitar och rör ner i blandningen. Rödbetssalladen blir godare om den får stå och dra sig i kylen ett par timmar, så gör den gärna dagen före, men det går så klart bra att äta den direkt.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Carl

min favorit!!!

Visa fler