Klassisk rödbetssallad i gruppen Recept / Snabblagat hos Green Warrior (recept_2018_09_18_43)

Klassisk rödbetssallad

Rödbetssallad är en klassiker på julbordet, och det är superlätt att göra en vegansk version. Dessutom är den jättegod! Passar lika bra på jultallriken som på smörgåsen.
Tillagningstid: 15 min  /  8 portioner  /  Av: Sanna Karlin

Ingredienser

En halv rödlök
1 litet rött äpple
350g avrunna, inlagda rödbetor + 2 msk av spadet
200 ml Oatly creme fraice
En halv dl vegansk majonäs
1 msk senap
Svartpeppar, salt

Gör så här

Blanda creme fraiche, majonäs, senap och kryddor i en skål tillsammans med 2 msk av rödbetsspadet.

Skala och finhacka äpplet och rödlöken och rör ner i crème fraice-blandningen. Hacka de inlagda rödbetorna i små bitar och rör ner i blandningen. Rödbetssalladen blir godare om den får stå och dra sig i kylen ett par timmar, så gör den gärna dagen före, men det går så klart bra att äta den direkt.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Burritobowl
Burritowolen är den perfekta måltiden när du är sugen på något riktigt gott men inte vill spendera mycket tid i köket. Om du har överblivet ris i kylen går det på ett par minuter att slänga ihop. Det bästa med en buritobowl är att du...
Chialatte med vanilj
Hösten är här! Och då kan man behöva något värmande att mysa till det med. Denna chailatte med vanilj är perfekt om du vill ha något snabbt men som ändå sätter guldkant på vardagen.
Chiapudding med bär & frukt
Denna chiapudding är superenkel och passar perfekt som frukost, mellanmål eller efterrätt. Krämigheten från kokosmjölken bryts av med syrligheten från bären och frukten och chiafröna är fullproppade med nyttigt omega 3.
Chili- & paprikarostade kikärtor med quinoa och avokadosallad
Denna härliga rätt blir en snabb och mättande lunch eller middag! På bara 30 minuter har du en måltid som är både kryddig, krämig och proteinrik.
Antal: