Information

Information om vad det innebär att vara vegan

På Green Warrior vill vi dela med oss av information som kan hjälpa dig att frodas på en växtbaserad, vegansk livsstil. Det är viktigt att ta reda på så mycket information som möjligt om hälsa, miljö och djurrätt när du först övergår till en vegansk livsstil.

Knowledge is power.

Om du vill lyckas långvarit med en vegansk livsstil måste du vara medveten om hur världen verkligen ser ut och fungerar, och trots att allt inte är trevlig läsning är det viktigt att du är väl informerad. På så sätt förstärker du din egen övertygelse om att en grön livsstil är den rätta vägen för dig, och du kan argumentera för dina beslut om du stöter på konfrontationer från personer i din närhet. När du blir vegan kommer dina nära och kära troligen ha frågor, funderingar eller rädslor kring din nya livsstil, och då är det bra om du kan förklara för dem och ge svar med en vetenskaplig och saklig grund.

Förutom våra egna artiklar här på siten har vi även listat några länkar nedan som kan vara till hjälpa om du letar efter information till dig själv, eller någon i din närhet. Vi har även listat våra favoritdokumentärer här.

ALMÄNNA INFORMATIONSSIDOR:

http://nutritionfacts.org
http://forksoverknifes.com
http://djurfabriken.se
http://www.lakareforframtiden.se

DJURRÄTT

http://djurfabriken.se

Djurförsök:

Vad är djurförsök?
Djurforsök
Animal testing 101
Video från PETA

Listor på företag som inte testar på djur:

List of cruelty free brands
Cruelty free company search