Recept på Vegansk potatissallad med 3 sorters lök Recept på Vegansk potatissallad med 3 sorters lök från Green Warrior

Vegansk potatissallad med 3 sorters lök

Denna klassiska potatissallad är perfekt som tillbehör till grillat, eller i en lyxig baguette. Den är härligt krämig och har smak av 3 sorters lök och dill, sommaren i en maträtt! Lika god att göra på färskpotatis som på vanlig potatis.
Tillagningstid: 35 min  /  ca 5 portioner  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

ca 450 g potatis
1 liten rödlök
1-2 klyftor vitlök
ca 20 g gräslök
4 msk hackad dill (jag använde fryst)
ca 1.5 dl vegansk creme fraice (jag använde Oatly)
Salt, svartpeppar, vitlökspulver och lökpulver

Gör så här

Tvätta potatisen men behåll skalet på. Skär den i tärningsstora kuber och koka dem i 10-15 minuter tills potatisen är mjuk och genomkokt. Häll sedan av vattnet och spola av potatisen men kallt vatten så den svalnar fortare. Potatisen ska vara rumstempererad när du blandar den med de övriga ingredienserna.

Finhacka rödlöken och blanda den i en bunke tillsammans med pressad vitlök, hackad gräslök och dill. Tillsätt creme fraichen och rör om. Tillsätt sedan kryddor efter behag och smaka av så att du är nöjd med kryddningen.

När potatisen svalnat blandar du ner den i creme faiche-blandningen och rör om ordentligt så att alla potatisbitar blir täkt av såsen.

Förvara potatissalladen i kylen tills det är dags att servera. Godast blir den om den får stå till sig ett par timmar och absorbera alla smaker.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!