Recept på Potatissallad med ärtor, vitlök & mynta Recept på Potatissallad med ärtor, vitlök & mynta från Green Warrior

Potatissallad med ärtor, vitlök & mynta

Det här är en otroligt god, krämig och fräsch potatissallad som jag åt första gången när jag var i London. Jag bestämde mig genast för att göra min egen version när jag kom hem igen och nu kan jag dela med mig av receptet till er. Ha den som tillbehör eller ät den vid sidan av en god sallad. Jag improviserade ihop receptet så måtten kanske inte är helt korrekta, men smaka av och anpassa den till dina egna smakpreferenser!
Tillagningstid: 35 min  /  2 portioner  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

6 medelstora potatisar, kokta och kylskåpskalla
Ca. 3 dl gröna ärtor, tinade
2 klyftor vitlök
En näve färsk mynta
Svartpeppar, salt
Salladslök som topping (Du kan även använda gräslök eller purjo om du vill)

Gör så här

Skala potatisen, skär den i bitar och koka ca 10-15 minuter tills den blivit mjuk. Låt stå i kylen tills den blivit helt kall, t.ex. över natten. Om du har överbliven potatis i kylen sedan innan är denna perfekt att använda! Bara tärna den i lagom stora bitar.

Tina ärtor och skär vitlöken i bitar. Mixa ärtorna och vitlöken till en slät puré tillsammans med myntan, lite salt och massa svartpeppar. Smaka av och anpassa kryddningen till din egen smakpreferens.

Blanda ärtpurén med de kalla potatisbitarna och se till att all potatis täcks med puré. Hacka lite salladslök i små, små bitar och strö över.

Förvara gärna potatissalladen i kylen någon timme innan servering så smakerna hinner sjunka in ordentligt i potatisen.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!