Potatissallad med ärtor, vitlök & mynta i gruppen Recept / Tillbehör hos Green Warrior (recept_2018_09_17_01)

Potatissallad med ärtor, vitlök & mynta

Det här är en otroligt god, krämig och fräsch potatissallad som jag åt första gången när jag var i London. Jag bestämde mig genast för att göra min egen version när jag kom hem igen och nu kan jag dela med mig av receptet till er. Ha den som tillbehör eller ät den vid sidan av en god sallad. Jag improviserade ihop receptet så måtten kanske inte är helt korrekta, men smaka av och anpassa den till dina egna smakpreferenser!
Tillagningstid: 35 min  /  2 portioner  /  Av: Sanna Karlin

Ingredienser

6 medelstora potatisar, kokta och kylskåpskalla
Ca. 3 dl gröna ärtor, tinade
2 klyftor vitlök
En näve färsk mynta
Svartpeppar, salt
Salladslök som topping (Du kan även använda gräslök eller purjo om du vill)

Gör så här

Skala potatisen, skär den i bitar och koka ca 10-15 minuter tills den blivit mjuk. Låt stå i kylen tills den blivit helt kall, t.ex. över natten. Om du har överbliven potatis i kylen sedan innan är denna perfekt att använda! Bara tärna den i lagom stora bitar.

Tina ärtor och skär vitlöken i bitar. Mixa ärtorna och vitlöken till en slät puré tillsammans med myntan, lite salt och massa svartpeppar. Smaka av och anpassa kryddningen till din egen smakpreferens.

Blanda ärtpurén med de kalla potatisbitarna och se till att all potatis täcks med puré. Hacka lite salladslök i små, små bitar och strö över.

Förvara gärna potatissalladen i kylen någon timme innan servering så smakerna hinner sjunka in ordentligt i potatisen.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Fröknäcke
Detta glutenfria fröknäcke passar perfekt som tilltugg till soppor och grytor. Ett gott pålägg är mosad avokado och chili.
Glutenfri grynmix
Eftersom ris innehåller en hög mängd arsenik som innebär en ökad risk att utveckla cancer är det klokt att minska mängden ris vi äter så mycket som möjligt. Här har vi komponerat ihop en grynmix som du enkelt kan ersätta ris med.
Klassisk rödbetssallad
Rödbetssallad är en klassiker på julbordet, och det är superlätt att göra en vegansk version. Dessutom är den jättegod! Passar lika bra på jultallriken som på smörgåsen.
Krämig avokadopesto
Denna härliga avokadopesto kan användas till allt från pasta och zucchininudlar till grillade smörgåsar och dipp för grönsaker eller kex. Perfekt om du vill ha en sås med mycket smak men med minimal tillagningstid.
Antal: