Recept på Veganska scones & chiasylt Recept på Veganska scones & chiasylt från Green Warrior

Veganska scones & chiasylt

Scones är perfekt för en extra lyxig frukost eller helgbrunch! Här serverar vi dem med vegansk cream cheese och en snabb hemmagjord sylt på björnbär och blåbär.
Tillagningstid: 35 min  /  10-12 st  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

Scones:
8.5 dl vetemjöl
1.5 msk bakpulver
1 tsk salt
100 g veganskt margarin
4 dl naturell yoghurt (jag använde Plantis)


Sylt:
2 dl frysta björnbär
1 dl frysta blåbär
0.5 dl vatten
1 msk lönnsirap
0.5 krm vaniljpulver av äkta vanilj
2 tsk chiafrön


Tillbehör:
Vegansk cream cheese (jag använder Oatlys På Mackan)

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Börja sedan med sylten. Lägg de frysta bären i en gryta tillsammans med vattnet och sätt på medelhög värme. Låt bären småputtra under lock, men rör om då och då.

Efter några minuter när bären blivit mjuka, mosa dem med en mosstamp eller liknande så att du får en syltliknande konsistens. Låt bärmoset puttra någon minut utan lock så att vätskan reduceras och du inte längre har en så vattnig sylt.

Ta sedan grytan från värmen och häll över bären i en skål. Tillsätt lönnsirap och vanilj och blanda väl. Strö över chiafrön och rör ner i sylten och ställ den sedan i kylen tills det är dags för servering.

Blanda de torra ingredienserna till sconesen i en bunke. Skär margarinet i mindre bitar och tillsätt i bunken. Knåda ihop ingredienserna tills du har en smulig deg. Tillsätt sedan yoghurten, lite i taget, och knåda ihop till en deg.

Dela degen i 10-12 lika stora delar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda sedan dessa mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt dina scones svalna på ett galler.

Servera gärna dina scones medan de fortfarande är lite ljumna, med ett lager vegansk cream cheese och din chiasylt.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Entimmeslimpa
Finns det något godare än nybakat bröd? Nej, inte mycket! Denna limpa tar bara 1 timme att baka, från början till slut, vilket betyder att du kan ha färskt bröd till frukost, soppan eller mellanmål så ofta du vill! Billigare än att köpa br...
Grötmuffins med bär och granolatopping
Grötmuffins är ett gott och enkelt sätt att ha mellanmål hela veckan lång. Lika gott som en del av din frukost eller som ett mellanmål on the go. Har du inte blåbär och hallon hemma kan du byta ut dem mot andra bär du gillar.
Limpa med solrosfrön
Sugen på lite bröd, men trött på alla fabrikstillverkade alternativen? Ingen fara, du kan snabbt och lätt baka ditt eget bröd. I detta recept bjuder vi på en enkel men god limpa, spetsad med solrosfrön.
Vegansk omelett
Kan man göra en riktigt god omelett utan ägg? Jajamän! Denna veganska omelett är lätt, fluffig och fantastiskt god. Ät den som den är eller fyll den med stekta grönsaker.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!