Recept på Limpa med solrosfrön Recept på Limpa med solrosfrön från Green Warrior

Limpa med solrosfrön

Sugen på lite bröd, men trött på alla fabrikstillverkade alternativen? Ingen fara, du kan snabbt och lätt baka ditt eget bröd. I detta recept bjuder vi på en enkel men god limpa, spetsad med solrosfrön.
Tillagningstid: 50 min  /  1 limpa  /  Av: Daniel Askås  /  0/5

Ingredienser

3 dl varmt vatten (ca 42 grader)
2 tsk torrjäst
2 msk lönnsirap
1 tsk salt
Ca 6 dl vetemjöl
Ca 2 dl grahamsmjöl
Ca 5 msk solrosfrön

Gör så här

Värm vattnet fingervarmt, ca. 42 grader.

Blanda vatten med torrjäst, salt, socker och låt stå i ca. 10 min tills det bildas lite skum på toppen av vätskan.

Arbeta in mjölet i omgångar, du behöver inte knåda den, rör med träsked. Ha i solrosfröna.

Mjöla degen och forma till en limpa, lägg limpan på en plåt med bakpapper.

Mjöla limpan lätt och strö lite mer solrosfrön ovanpå, täck med bakhandduk. Låt stå i ca. 15 min medan du värmer upp ugnen till 225 grader.

Baka brödet mitt i ugnen i 15-20 min. Ta ut och låt svalna.

Servera med ditt val av pålägg, t.ex. avokadoröra, grönsaker, m.m. Gillar du inte grahamsmjöl, byt ut det till bara vetemjöl.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!