Recept på Hemmagjord senap Recept på Hemmagjord senap från Green Warrior

Hemmagjord senap

Egen senap är förvånansvärt enkelt att göra och ett roligt inslag på julbordet! I detta recept håller vi oss till en klassisk smaksättning, men varför inte prova apelsinsenap eller kanske konjakssenap?
Tillagningstid: 10 min + 1-3 dygn  /  ca 1.5 dl  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

2 påsar (56 g) gula senapsfrön (eller 1 dl senapspulver)
0.75 - 1.25 dl vatten
1 tsk ättiksprit 12%
3 msk lönnsirap
0.5 tsk salt
0.5 tsk nejlika
0.5 tsk koriander
0.75 tsk kanel

Gör så här

Mal senapsfröna till ett pulver i en mortel eller kryddkvarn. Ju finare pulver, desto starkare kommer senapen bli, så för en mildare senap mal grovkornigt.

Blanda de malda senapsfröna med resterande ingredienser och blanda väl. Mängden vatten beror på vilket konsistens du vill ha på din senap, och även på hettan i smaken. Justera vatten och sötning efter behag, vill du ha en sötstark senap kan du tillsätta mer lönnsirap.

Förvara senapen i en lufttät burk i kylen 1-3 dygn innan servering, så att smakerna utvecklas ordentligt.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!