Picklad, eller inlagd rödkål är inte bara vacker att titta på utan också en smaksensation som piggar upp de flesta maträtter! Toppa på tacos, i en sallad, wok eller något annat du gillar. Standard inom pickling av grönsaker är en 1-2-3 lag, som innebär 1 del 12% ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten, men jag tycker inte att det behövs lika mycket socker eller ättika, så min ratio ser lite annorlunda ut.
Tillagningstid: 30 min + inläggningstid / ca 5 dl / Av: Sanna Karlin / 0/5
Ingredienser
Finriven rödkål 1 glasburk som rymmer 5 dl 4 dl vatten 0.75 dl socker 0.5 dl ättika 24% (dubbelt så mycket om din ättika är på 12%)
Gör så här
Riv eller hacka rödkålen fint och fyll din glasburk med kålen.
Ta en gryta och tillsätt 1 dl av vattnet och allt socker. Låt blandningen värmas upp under omrörning tills dess att sockret helt löst upp sig i vattnet, blandningen behöver inte koka eller ens ryka.
Ta grytan från värmen och tillsätt resten av vattnet och blanda väl. När blandningen har svalnat till rumstemperatur kan du blanda i ättikan och sedan hälla den över rödkålen i din glasburk, så mycket som får plats så att kålen blir helt täckt av lagen.
Skruva sedan på locket och ställ in burken i kylen. Godast blir det om du låter rödkålen picklas minst över natten, men ju längre desto bättre! Denna picklade rödkål håller minst några veckor i kylen.
Picklad rödlök är så enkelt att göra, men denna syrliga grönsak är en ordentlig smakhöjare! Perfekt för olika typer av mexikansk mat, eller på en avokadotoast. Standard inom pickling av grönsaker är en 1-2-3 lag, som innebär 1 del 12...
Här har du en härlig samling av picklade grönsaker! Spicy Dill Pickles, picklad rödlök och picklad rödkål. Dessa syrliga grönsaker piggar upp de flesta rätter, allt från vegoburgare och tacos till sallader och smörgåsar.
Dessa pickles, eller inlagd gurka, är en stor favorit hos mig! Passar perfekt som topping på en vegoburgare eller när helst du vill använda pickles. Bäst smak får dessa om man låter gurkan var i lagen minst 3 veckor innan servering, men de kan ätas tidigare.
Jackfruit kan köpas på burk och passar perfekt som ett veganskt alternativ till kött i dessa härligt kryddiga fajitas. När jackfruit tillagas får den liknande konsistens som pulled pork, och brukar ofta användas till den veganska varianten, populärt kallad &...
Sill är ett måste på mångas julbord, och det går utmärkt att göra en vegansk variant! Här listar vi tre vanliga sillfavoriter i vegansk tappning. Du kan välja mellan att använda aubergine eller svamp som substitut för sillen. Bäst resulta...
Denna brysselkålsgratäng kan du antingen äta precis som den är eller ha den som ett tillbehör på julbordet och äta den tillsammans med alla dina andra julfavoriter. Oavsett vad du väljer är denna gratäng ett perfekt sätt att använda bryss...
Cauliflower wings passar perfekt till aptitretare, förrätt eller party plate. Med en krispig, kryddig utsida och en mjuk, seg insida har de en härlig konsistens likt originalet ‘Buffalo wings’. Server dem tillsammans med vår krämiga ranchdressing och du få...
Sommaren är här! Och vad passar bättre till att avrunda en fantastiskt fin sommardag än en vegansk grillkväll? Här har vi samlat alla våra favoriter när det kommer till grillning. Du hittar recept på ’Veganska grillspett med grönsaker & t...
Antal:
Har du testat detta recept? Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!
Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!