Recept på Vegansk smörgåspastej Recept på Vegansk smörgåspastej från Green Warrior

Vegansk smörgåspastej

Denna veganska pastej är ett gott pålägg på smörgåsen tillsammans med inlagd gurka, eller varför inte som fyllning i en vegansk smörgåstårta?
Tillagningstid: 30 min + ev blötläggning  /  ca 3 dl  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

3 dl solrosfrön
115 g cannellinibönor (avrunnen vikt, ett halvt paket)
30 g torkad karljohansvamp (eller 3 dl färsk)
1 liten gul lök
3 msk soja
1 msk lökpulver
1 msk hackad persilja
2 krm svartpeppar, paprikapulver,
1 krm kardemumma, ingefära, salt
En nypa vitpeppar
Margarin eller olja att steka i
Salt och peppar till stekning

Gör så här

Om du använder torkad svamp, börja med att blötlägga denna i rikligt med vatten i en timme. Häll sedan bort vattnet och krama försiktigt ut överblivet vatten ur svampen.

Hetta upp en liten stekpanna till medeltemperatur och tillsätt en klick margarin eller olja att steka i. Fräs svampen och krydda med en nypa salt och peppar.

Hacka löken och tillsätt den sedan i stekpannan och fräs tillsammans med svampen tills löken fått lite fin färg.

Häll solrosfröna i en matberedare och mixa tills du har fått ett slätt solrosfrösmör. Beroende på styrkan på din maskin tar det olika lång tid, ca 3-5 minuter.

Tillsätt sedan den stekta svampen och löken till matberedaren tillsammans med resterande ingredienser. Mixa tills allt blandats väl och du har en slät pastej. Smaka av och tillsätt mer kryddor efter behag.

Förvara pastejen i en lufttät glasburk i kylen i upp till en vecka.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Entimmeslimpa
Finns det något godare än nybakat bröd? Nej, inte mycket! Denna limpa tar bara 1 timme att baka, från början till slut, vilket betyder att du kan ha färskt bröd till frukost, soppan eller mellanmål så ofta du vill! Billigare än att köpa br...
Nattjästa frallor
Dessa nattjästa frallor är perfekt när du vill ha nybakat bröd till frukost med minimal ansträngning! Rör ihop degen kvällen innan, låt den jäsa i kylen över natten och grädda dem på morgonen.
Spicy Dill Pickles
Dessa pickles, eller inlagd gurka, är en stor favorit hos mig! Passar perfekt som topping på en vegoburgare eller när helst du vill använda pickles. Bäst smak får dessa om man låter gurkan var i lagen minst 3 veckor innan servering, men de kan ätas tidigare.
Vegansk smörgåstårta
Att göra en vegansk smörgåstårta är förvånansvärt enkelt! Denna variant är gjord med vegansk smörgåspastej, vegansk skinkröra och dekorerad med diverse vackra grönsaker. Bara kreativiteten sätter gränser!
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!