Finns det något godare än nybakat bröd? Nej, inte mycket! Denna limpa tar bara 1 timme att baka, från början till slut, vilket betyder att du kan ha färskt bröd till frukost, soppan eller mellanmål så ofta du vill! Billigare än att köpa bröd i butik, och så mycket godare!
1 msk torrjäst 1 msk sirap 2 nypor salt 3.5 dl varmt vatten 8-10.5 dl ekologiskt vetemjöl
Gör så här
Blanda allt utom mjöl i en bunke. Vattnet ska vara fingervarmt. Rör runt så att jästen löser upp sig helt i vattnet och låt sedan bunken vila i ca 8-10 minuter. När blandningen blivit lite skummig på toppen så kan du fortsätta.
Tillsätt mjölet, lite i taget. Du ska få en smidig deg, men ha inte i mer mjöl än du behöver. Blanda och känn på degen medan du har i mjölet. När degen blivit smidig och knådbar har du haft i tillräckligt med mjöl.
Knåda degen ett par minuter i bunken. Forma den sedan till en limpa, ca 5-6 cm hög och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en bakduk över limpan och låt den jäsa i 20 minuter. Värm ugnen till 200 grader medan limpan jäser.
När limpan jäst, använd en kniv och skär en s-formad skåra i toppen av degen för att få ett fint mönster i skorpan när brödet gräddas. Skåran ska vara ca 0.5-1 cm djup. Grädda limpan i mitten av ugnen i 17-20 minuter. Låt den svalna några minuter på galler innan du skär den i skivor och serverar.
Eftersom det här brödet inte innehåller en massa tillsatser har det en kort hållbarhetstid jämfört med bröd i butik. Ät limpan samma dag som bakningen eller dagen där på. Vill du ha brödet längre så rekommenderar jag att du fryser in skivorna efter att brödet svalnat helt och tar fram bröd efter behov. Jag brukar förvara brödet i en lufttät plåtburk om jag inte fryser in det.
Sugen på lite bröd, men trött på alla fabrikstillverkade alternativen? Ingen fara, du kan snabbt och lätt baka ditt eget bröd. I detta recept bjuder vi på en enkel men god limpa, spetsad med solrosfrön.
Hembakade pitabröd går att fylla med massa godsaker och smakar så mycket bättre än de torra, tråkiga bröd man köper i butik! Här hittar du ett bra och enkelt grundrecept som du kan fylla med dina favoriter bland grönsaker, såser, röror oc...
Naan är ett kryddigt bröd som är vanligt i Indien, andra delar av Asien och Mellanöstern. Detta bröd är ett perfekt komplement till grytor som vår ’Indiska Daal’ eller ’Tikka Masala-gryta’ och gräddas snabbt i en het stekpanna ist...
Scones är perfekt för en extra lyxig frukost eller helgbrunch! Här serverar vi dem med vegansk cream cheese och en snabb hemmagjord sylt på björnbär och blåbär.
Finns det något godare än nybakat bröd? Nej, inte mycket! Denna limpa tar bara 1 timme att baka, från början till slut, vilket betyder att du kan ha färskt bröd till frukost, soppan eller mellanmål så ofta du vill! Billigare än att köpa br...
Inför höstens och vinterns alla soppor kan det vara en kul idé att göra egen grönsaksbuljong. I detta recept visar jag hur du kan använda överblivna grönsaksbitar från den övriga matlagningen för att göra buljong, så du behöver ...
Egen senap är förvånansvärt enkelt att göra och ett roligt inslag på julbordet! I detta recept håller vi oss till en klassisk smaksättning, men varför inte prova apelsinsenap eller kanske konjakssenap?
Tempeh är traditionellt gjort på fermenterade sojabönor och kan användas som ett köttsubstitut i vegansk matlagning. Prislappen i butiken är rätt hög om man jämför med att göra egen tempeh hemma, och processen är ganska enkel när man...
Antal:
Har du testat detta recept? Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!
Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!