Recept på Spicy Dill Pickles Recept på Spicy Dill Pickles från Green Warrior

Spicy Dill Pickles

Dessa pickles, eller inlagd gurka, är en stor favorit hos mig! Passar perfekt som topping på en vegoburgare eller när helst du vill använda pickles. Bäst smak får dessa om man låter gurkan var i lagen minst 3 veckor innan servering, men de kan ätas tidigare.
Tillagningstid: 30 min + inläggningstid  /  Ca 5 dl  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

En lufttät glasburk på ca 5 dl med lock
Minigurkor, eller vanlig gurka om du inte har tillgång till minigurkor i din matbutik
4 dl vatten
0.75 dl socker
0.5 dl ättika 24% (dubbelt så mycket om din ättika är på 12%)
1 röd chili, med fröna borttagna
2 tsk gula senapsfrön
2 tsk flingsalt
15 hela svartpepparkorn + en stor nypa finmalt svartpeppar
1 stor klyfta vitlök
0.5 tsk chiliflakes
1 dl färsk dill

Gör så här

Lägg dina gurkor och den färska dillen i din glasburk.

Häll 2 dl av vattnet i en gryta och tillsätt sockret, hackad chili, pressad vitlök och alla kryddorna. Blanda väl och värm tills dess att sockret helt löst upp sig i vattnet. Blandningen behöver inte nå kokpunkt eller ens ryka.

När sockret löst upp sig helt i vattnet, ta grytan från plattan, tillsätt resten av vattnet (2 dl) och blanda väl. Låt blandningen svalna tills den når rumstemperatur och tillsätt då ättikspriten. Häll sedan blandningen över gurkorna och dillen i glasburken, så mycket som får plats.

Skruva på locket och ställ burken i kylen. Bäst smak blir det om du låter gurkorna dra i lagen i 3 veckor. Använder du istället skivad gurka går processen snabbare, då kan du smaka dig fram, men låt gurkan åtminstone stå 1 vecka i kylen. Dessa pickles håller sig minst 2 månader i kylskåp från att du öppnat locket efter inläggningen.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Picklad rödkål
Picklad, eller inlagd rödkål är inte bara vacker att titta på utan också en smaksensation som piggar upp de flesta maträtter! Toppa på tacos, i en sallad, wok eller något annat du gillar. Standard inom pickling av grönsaker är en 1-2-3 lag, som inn...
Picklad rödlök
Picklad rödlök är så enkelt att göra, men denna syrliga grönsak är en ordentlig smakhöjare! Perfekt för olika typer av mexikansk mat, eller på en avokadotoast. Standard inom pickling av grönsaker är en 1-2-3 lag, som innebär 1 del 12...
Picklade grönsaker
Här har du en härlig samling av picklade grönsaker! Spicy Dill Pickles, picklad rödlök och picklad rödkål. Dessa syrliga grönsaker piggar upp de flesta rätter, allt från vegoburgare och tacos till sallader och smörgåsar.

Standard inom ...
Tempehburgare med avokado, vitlöksdressing & srirachaketchup
Dessa smarriga vegoburgare är gjorda på tempeh, som traditionellt görs på fermenterade sojabönor, och paras ihop med krämig vitlöksdressing, spicy srirachakathup, rödlök och avokado. En riktig smaksensation för dig som älskar burgare!
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!