Recept på Spicy Dill Pickles Recept på Spicy Dill Pickles från Green Warrior

Spicy Dill Pickles

Dessa pickles, eller inlagd gurka, är en stor favorit hos mig! Passar perfekt som topping på en vegoburgare eller när helst du vill använda pickles. Bäst smak får dessa om man låter gurkan var i lagen minst 3 veckor innan servering, men de kan ätas tidigare.
Tillagningstid: 30 min + inläggningstid  /  Ca 5 dl  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

En lufttät glasburk på ca 5 dl med lock
Minigurkor, eller vanlig gurka om du inte har tillgång till minigurkor i din matbutik
4 dl vatten
0.75 dl socker
0.5 dl ättika 24% (dubbelt så mycket om din ättika är på 12%)
1 röd chili, med fröna borttagna
2 tsk gula senapsfrön
2 tsk flingsalt
15 hela svartpepparkorn + en stor nypa finmalt svartpeppar
1 stor klyfta vitlök
0.5 tsk chiliflakes
1 dl färsk dill

Gör så här

Lägg dina gurkor och den färska dillen i din glasburk.

Häll 2 dl av vattnet i en gryta och tillsätt sockret, hackad chili, pressad vitlök och alla kryddorna. Blanda väl och värm tills dess att sockret helt löst upp sig i vattnet. Blandningen behöver inte nå kokpunkt eller ens ryka.

När sockret löst upp sig helt i vattnet, ta grytan från plattan, tillsätt resten av vattnet (2 dl) och blanda väl. Låt blandningen svalna tills den når rumstemperatur och tillsätt då ättikspriten. Häll sedan blandningen över gurkorna och dillen i glasburken, så mycket som får plats.

Skruva på locket och ställ burken i kylen. Bäst smak blir det om du låter gurkorna dra i lagen i 3 veckor. Använder du istället skivad gurka går processen snabbare, då kan du smaka dig fram, men låt gurkan åtminstone stå 1 vecka i kylen. Dessa pickles håller sig minst 2 månader i kylskåp från att du öppnat locket efter inläggningen.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

3 sorters vegansk sill
Sill är ett måste på mångas julbord, och det går utmärkt att göra en vegansk variant! Här listar vi tre vanliga sillfavoriter i vegansk tappning. Du kan välja mellan att använda aubergine eller svamp som substitut för sillen. Bäst resulta...
Cauliflower wings & vegansk ranchdressing
Cauliflower wings passar perfekt till aptitretare, förrätt eller party plate. Med en krispig, kryddig utsida och en mjuk, seg insida har de en härlig konsistens likt originalet ‘Buffalo wings’. Server dem tillsammans med vår krämiga ranchdressing och du få...
Den perfekta veganska grillkvällen
Sommaren är här! Och vad passar bättre till att avrunda en fantastiskt fin sommardag än en vegansk grillkväll? Här har vi samlat alla våra favoriter när det kommer till grillning. Du hittar recept på ’Veganska grillspett med grönsaker & t...
Entimmeslimpa
Finns det något godare än nybakat bröd? Nej, inte mycket! Denna limpa tar bara 1 timme att baka, från början till slut, vilket betyder att du kan ha färskt bröd till frukost, soppan eller mellanmål så ofta du vill! Billigare än att köpa br...
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!