Fröknäcke i gruppen Recept / Tillbehör hos Green Warrior (recept_2018_09_18_14)

Fröknäcke

Detta glutenfria fröknäcke passar perfekt som tilltugg till soppor och grytor. Ett gott pålägg är mosad avokado och chili.
Tillagningstid: 1 timme  /  ca 24 st  /  Av: Sanna Karlin

Ingredienser

1.5 dl pumpakärnor
1.5 dl solrosfrön
0.75 dl sesamfrön
0.75 dl valmofrön
0.75 dl linfrön
0.75 dl chiafrön
½ tsk salt
2.5 dl vatten

Gör så här

Om du vill, grovhacka hälften av pumpakärnorna och solrosfröna i en matberedare eller för hand, för att inte få så många stora bitar i fröknäcket. Om du vill kan du hoppa över detta steg.

Blanda alla fröer, salt och vatten i en bunke och rör om ordentligt. Låt stå i 15 minuter.

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och fördela ut fröbandningen i ett jämnt lager över hela plåten. Lägg sedan ytterligare ett papper ovanpå och platta ut smeten så tunt du kan.

Ta sedan av det översta bakplåtspappret och grädda fröknäcket i ugnen i 30 minuter i 170 grader.

Använd en kniv eller en pizzaskärare och dela fröknäcket i lagom stora rutor. Vänd på rutorna och grädda knäcket i ytterligare 20-30 minuter, tills de fått lite färg.

Låt fröknäcket svalna ordentligt på galler innan du lägger det i en lufttät burk för förvaring. En burk av plåt eller glas ger bäst hållbarhet.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

3 sorters vegansk sill
Sill är ett måste på mångas julbord, och det går utmärkt att göra en vegansk variant! Här listar vi tre vanliga sillfavoriter i vegansk tappning. Du kan välja mellan att använda aubergine eller svamp som substitut för sillen. Bäst resulta...
Fröknäcke
Detta glutenfria fröknäcke passar perfekt som tilltugg till soppor och grytor. Ett gott pålägg är mosad avokado och chili.
Glutenfri grynmix
Eftersom ris innehåller en hög mängd arsenik som innebär en ökad risk att utveckla cancer är det klokt att minska mängden ris vi äter så mycket som möjligt. Här har vi komponerat ihop en grynmix som du enkelt kan ersätta ris med.
Hemmagjord senap
Egen senap är förvånansvärt enkelt att göra och ett roligt inslag på julbordet! I detta recept håller vi oss till en klassisk smaksättning, men varför inte prova apelsinsenap eller kanske konjakssenap?
Antal: