Recept på Saffransglass med apelsinswirl Recept på Saffransglass med apelsinswirl från Green Warrior

Saffransglass med apelsinswirl

Smygstarta julstämningen med vår krämiga saffransglass! Härligt smakrik glass med syrlig apelsinsås ringlad igenom. Perfekt för alla saffransälskare och som adventsfika.
Tillagningstid: 30 min + 8 timmar i frysen  /  ca 1.8 liter  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

Saffransglass:
250 ml Aito vispgrädde
1 dl kokosgrädde
1 dl + 1 msk socker
1 g saffran

Apelsinswirl:
4 apelsiner
5 tsk lönnsirap
0.5-1 tsk majsstärkelse
1 msk vatten

Gör så här

Börja med apelsinsåsen. Pressa juicen ur 4 apelsiner och sila bort eventuellt fruktkött. Du bör få ca 5 dl apelsinjuice. Häll juicen i en gryta och koka upp. När det börjar bubbla, sänk värmen något, men juicen ska fortfarande koka. Låt apelsinjuicen reduceras till hälften, rör om då och då.

När apelsinjuicen reducerats, blanda majsstärkelsen i vattnet så det löser upp sig. Vispa sedan ner detta i den reducerade apelsinjuicen och blanda väl. Apelsinsåsen kommer nu tjockna. Tillsätt till sist lönnsirapen och blanda väl.

Häll apelsinsåsen i en skål och ställ in i frysen så den svalnar fort.

Fortsätt med glassen. Häll kokosgrädde, socker och saffran i en gryta och värm upp under omrörning tills sockret har smält helt. Se till att allt är väl blandat. Häll sedan saffransblandningen i en skål och ställ in i frysen så den svalnar snabbt.

När både saffransblandningen och apelsinsåsen svalnat, vispa grädden hård och fluffig i en stor bunke med en elvisp. Tillsätt sedan saffransblandningen, lite i taget, och vispa i den i grädden med elvispen tills all saffransblandning är väl invispad i grädden.

Häll hälften av glassmeten i din valda förvaringsbox och bred ut den i ett jämnt lager. Klicka över hälften av apelsinsåsen över glassen och använd baksidan av skeden för att sprida ut den över ytan i ett fint mönster. Häll sedan över resten av glassmeten och släta ut ytan. Klicka över det sista av apelsinsåsen och använd skeden för att sprida ut den i ett fint mönster över hela ytan.

Ta plastfolie och lägg över ovansidan av glassen, så det inte blir någon luft mellan glassen och plasten. Om du vill kan du sedan sätta ett lock ovanpå.

Ställ glassen i frysen över natten, eller minst 8 timmar innan du serverar.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

3 sorters vegansk sill
Sill är ett måste på mångas julbord, och det går utmärkt att göra en vegansk variant! Här listar vi tre vanliga sillfavoriter i vegansk tappning. Du kan välja mellan att använda aubergine eller svamp som substitut för sillen. Bäst resulta...
Apelsinglögg med inslag av kanel & kardemumma
Snart är det dags för advent och julen står återigen för dörren! Varför inte göra din egen apelsinglögg med härliga inslag av kanel och kardemumma? Receptet finner du här.
Brysselkålsgratäng
Denna brysselkålsgratäng kan du antingen äta precis som den är eller ha den som ett tillbehör på julbordet och äta den tillsammans med alla dina andra julfavoriter. Oavsett vad du väljer är denna gratäng ett perfekt sätt att använda bryss...
Ett veganskt julbord
Här har vi på Green Warrior samlat alla våra bästa recept för ett veganskt julbord! Bland recepten hittar du klassiska julfavoriter i vegansk tappning (som julskinka och Janssons Frestelse) och några andra gröna, juliga rätter och tillbehör (som smö...
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!