Recept på Vegansk mjuk pepparkaka Recept på Vegansk mjuk pepparkaka från Green Warrior

Vegansk mjuk pepparkaka

Denna veganska mjuka pepparkaka är riktigt saftig och har precis rätt mängd pepparkakssmak. Ät den som den är eller dekorera med kristyr och röda bär.
Tillagningstid: ca 1 timme  /  1 kaka  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

2.5 dl sojamjölk
1.5 tsk äppelcidervinäger
100 g veganskt margarin
3 dl vetemjöl
1 dl socker
0.5 dl farinsocker
4 tsk pepparkakskryddor
1 msk kakao
1 tsk bikarbonat

Margarin + ströbröd till formen

Gör så här

Värm ugnen till 175 grader.

Blanda sojamjölk och äppelcidervinäger i en behållare. Låt stå i minst 5 minuter.

Smält det veganska margarinet i en kastrull på medelvärme, men se till att det inte börjar koka. Rör om då och då så du får en jämn smältning. Ställ sedan detta åt sidan så det får svalna något.

Ta en större bunke och sikta i alla de torra ingredienserna. Rör sedan om med en slickepott så allt blandas väl.

Ta en klick margarin på lite hushållspapper och smörj en sockerkaksform ordentligt. Strö sedan över ströbröd och se till att det sprider sig i ett jämnt lager över formens kanter. Skaka försiktigt bort överflödigt ströbröd.

Häll sojamjölksblandningen över de torra ingredienserna och använd slickepotten för att börja blanda allt till en smet. När du rört några varv så tillsätt även det smälta margarinet och fortsätt blanda smeten försiktigt med slickepotten. Du vill se till att allt blandas väl och att du inte har mycket klumpar, men du vill inte övermixa smeten.

Häll sedan smeten i din sockerkaksform. Släta till ytan lite med slickepotten och skaka formen lite så du inte får några luftluckor mellan formen och smeten.

Grädda sedan kakan mitt i ugnen i 40-45 minuter. Låt den svalan helt innan du vänder ut den ur formen, dekorerar och serverar.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Pepparkaksbollar
Dessa pepparkaksbollar är perfekt om du ligger efter med julbaket och snabbt behöver fixa något att ta med till glöggpartyt. På bara ett par minuter har du ett fat med delikata små bakverk som smälter i munnen!
Pepparkakscheesecake
December och första advent är här! Detta firar vi med att göra en vegansk pepparkakscheesecake till adventsfikat. Med ett litet pepparkakshus på toppen och snötäckta granar av rosmarin skapar vi en extra mysig julkänsla, men du kan såklart äta chee...
Pepparkakskola
Denna kola är enkel att göra och fastnar härligt i tänderna- precis som en riktig kola ska göra! Smaksätt med pepparkakskrydda eller behåll den neutral för en klassisk gräddkola, du väljer själv.
Pfeffernüsse
Pheffernüsse är kakor från Tyskland som liknar pepparkakor, men denna variant är krispiga på utsidan, mjuka och smuliga på insidan och rullade i florsocker. Passar perfekt till adventsfika eller till julbaket.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!