Recept på Nattjästa frallor Recept på Nattjästa frallor från Green Warrior

Nattjästa frallor

Dessa nattjästa frallor är perfekt när du vill ha nybakat bröd till frukost med minimal ansträngning! Rör ihop degen kvällen innan, låt den jäsa i kylen över natten och grädda dem på morgonen.
Tillagningstid: 30 min + jäsning  /  10-12 st  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

25 g jäst (eller 1 msk torrjäst)
5 dl vatten
1 nypa salt
2 tsk olivolja
11 dl vetemjöl

Gör så här

Häll vattnet och jästen i en bunke och blanda tills jästen löst upp sig.

Tillsätt sedan saltet och oljan och rör om ordentligt.

Häll i hälften av mjölet och blanda väl. Detta är en väldigt lös bröddeg som inte ska knådas, bara blandas väl. Blanda sedan ner resten av mjölet, lite i taget, tills allt mjöl är ordentligt inblandat.

Lägg en kökshandduk över bunken och stoppa in den i kylen över natten så degen får jäsa.

Morgonen där på, värm ugnen till 250 grader.

Ta degen från kylen. Strö mjöl på din bänkyta och vänd försiktigt ut degen ovanpå mjölet. Strö sedan lite mjöl på ovansidan av degen.

Degen ska inte knådas, men använd dina fingertoppar och tryck ut degen lite så den blir jämn i höjd och bredd. Ta sedan en kniv eller degskrapa och dela degen i 10-12 lika stora bitar. Lägg dessa på en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter.

Om du inte får plats med alla frallor på en plåt, dela upp dem i två gräddningar.

Låt frallorna svalna på galler i 10 minuter, sedan kan du avnjuta ditt nybakade bröd!

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Entimmeslimpa
Finns det något godare än nybakat bröd? Nej, inte mycket! Denna limpa tar bara 1 timme att baka, från början till slut, vilket betyder att du kan ha färskt bröd till frukost, soppan eller mellanmål så ofta du vill! Billigare än att köpa br...
Limpa med solrosfrön
Sugen på lite bröd, men trött på alla fabrikstillverkade alternativen? Ingen fara, du kan snabbt och lätt baka ditt eget bröd. I detta recept bjuder vi på en enkel men god limpa, spetsad med solrosfrön.
Pitabröd
Hembakade pitabröd går att fylla med massa godsaker och smakar så mycket bättre än de torra, tråkiga bröd man köper i butik! Här hittar du ett bra och enkelt grundrecept som du kan fylla med dina favoriter bland grönsaker, såser, röror oc...
Veganska naanbröd
Naan är ett kryddigt bröd som är vanligt i Indien, andra delar av Asien och Mellanöstern. Detta bröd är ett perfekt komplement till grytor som vår ’Indiska Daal’ eller ’Tikka Masala-gryta’ och gräddas snabbt i en het stekpanna ist...
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!