Snickerstryfflar i gruppen Recept / Sojafritt hos Green Warrior (recept_2021-01-17)

Snickerstryfflar

Dessa läckra tryfflar är den perfekta munsbiten till en kopp te eller kaffe när du behöver en liten ’pick me up’ eller när du bara är sugen på något gott. Med bara 4 ingredienser har du dessa supergoda tryfflar inspirerade av Snickers klassiska smakkombination.
Tillagningstid: 15 min + frystid
8 st
Av: Sanna Karlin

Ingredienser

8 stora majoldadlar (ca 5 cm långa)
ca 1 dl jordnötssmör med bitar (jag använde Änglamarks)
100 g mörk choklad
Grovkornigt havssalt

Gör så här

Skär upp ett litet hål i ena kortsidan av alla dadlar och pilla ut kärnan. Jag använde en pincett till hjälp. Använd handtaget av en lång kaffesked och utvidga försiktigt hålutrymmet inuti dina dadlar för att få plats med extra mycket fyllning, men utan att förstöra dadlarna.

Ta fram en skål och fyll med några centimeter av tex grötris eller något annat smått som kan agera stödjande. Fyll dadlarna med jordnötssmöret, jag använde en spritspåse. Placera de fylla dadlarna i skålen med öppningen uppåt och tryck ner det i riset så att de kan förbli stående. Stoppa sedan skålen i frysen och låt de jordnötssmörsfyllda dadlarna frysas i minst 30 minuter så jordnötssmöret stelar.

Smält sedan chokladen över ett vattenbad. Doppa de frysta dadlarna i chokladen, låt den överflödiga chokladen rinna av och lägg dem på ett bakplåtspapper. Sprinkla lite havssalt över chokladen innan den har stelnat, och upprepa proceduren tills alla dadlar är täckta med choklad.

Förvara dina snickersdadlar i kylen eller i frysen. Om du fryser dem så låt dem tina ca 5-10 minuter innan du äter dem.

Pssst!

  • Dela

Receptikoner

Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.

  • = Veganskt (Alla våra recept är veganska!)
  • = Sojafritt
  • = Glutenfritt
  • = Snabblagat (Klart på max 30 min)
  • = Nötfritt
  • = Raw
Antal: