Recept på Snickerstryfflar Recept på Snickerstryfflar från Green Warrior

Snickerstryfflar

Dessa läckra tryfflar är den perfekta munsbiten till en kopp te eller kaffe när du behöver en liten ’pick me up’ eller när du bara är sugen på något gott. Med bara 4 ingredienser har du dessa supergoda tryfflar inspirerade av Snickers klassiska smakkombination.
Tillagningstid: 15 min + frystid  /  8 st  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

8 stora majoldadlar (ca 5 cm långa)
ca 1 dl jordnötssmör med bitar (jag använde Änglamarks)
100 g mörk choklad
Grovkornigt havssalt

Gör så här

Skär upp ett litet hål i ena kortsidan av alla dadlar och pilla ut kärnan. Jag använde en pincett till hjälp. Använd handtaget av en lång kaffesked och utvidga försiktigt hålutrymmet inuti dina dadlar för att få plats med extra mycket fyllning, men utan att förstöra dadlarna.

Ta fram en skål och fyll med några centimeter av tex grötris eller något annat smått som kan agera stödjande. Fyll dadlarna med jordnötssmöret, jag använde en spritspåse. Placera de fylla dadlarna i skålen med öppningen uppåt och tryck ner det i riset så att de kan förbli stående. Stoppa sedan skålen i frysen och låt de jordnötssmörsfyllda dadlarna frysas i minst 30 minuter så jordnötssmöret stelar.

Smält sedan chokladen över ett vattenbad. Doppa de frysta dadlarna i chokladen, låt den överflödiga chokladen rinna av och lägg dem på ett bakplåtspapper. Sprinkla lite havssalt över chokladen innan den har stelnat, och upprepa proceduren tills alla dadlar är täckta med choklad.

Förvara dina snickersdadlar i kylen eller i frysen. Om du fryser dem så låt dem tina ca 5-10 minuter innan du äter dem.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Bananbollar
Sugen på nått lättlagat till frukost, mellanmål eller tv-snack? Då kan dessa bananbollar vara nått för dig!
Chokladtryfflar med hasselnötskross
Dessa chokladtryfflar är himmelskt goda, och så enkla att göra! Ge bort dem till någon du tycker om, eller behåll dem för dig själv - valet är ditt!
Date pops
Varför göra cake pops, när du kan göra Date Pops? Dessa enkla och goda läckerbitar passar perfekt till ett kalas eller om du bara är på humör för något riktigt smaskigt.
Pekanbites
Dessa små pekanbites är perfekt för att lindra sötsuget eller som tillbehör till en kopp kaffe eller te.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!