Recept på Veganska chokladbollar Recept på Veganska chokladbollar från Green Warrior

Veganska chokladbollar

Jag har rullat tusentals chokladbollar under min livstid! Min morfar önskar sig dessa varje jul och varje födelsedag (som faktiskt råkar vara idag, grattis morfar!). Men alla recept jag hittat gör mig besviken… För det första, står det att receptet ska bli 25 chokladbollar och man får ihop 8 (enligt mig normalstora) chokladbollar så är det något som inte stämmer. Sen är det alltid för lite kakao och havregryn, som man måste lägga till på egen hand för att få rätt smak och konsistens. Så jag bestämde mig att en gång för alla ta fram mitt EGET recept, så här har du ett recept på chokladbollar som faktiskt blir 22 st, har tillräckligt med chokladsmak från kakaon och som det inte behövs mer havregryn i än angett. Hoppas du gillar det. Detta kommer i alla fall underlätta mitt liv!
Tillagningstid: 30 min  /  22 st  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

150 g margarin (jag använde Carlshamn)
1.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
5 dl havregryn (jag använder Sempers glutenfria)
3 msk starkt kaffe

Pärlsocker att rulla i

Gör så här

Lägg alla ingredienser utom kaffe och pärlsocker i en stor bunke. Använd händerna för att massera ihop allt till en fin deg.

Tillsätt sedan kaffet, lite i taget och knåda smeten igen tills du har en perfekt, superhärlig chokladig smet.

Rulla 22 ordentliga bollar, rulla dem sedan i pärlsocker och förvara dem i en burk i kylen minst 30 min så de hinner bli kalla och stela innan servering!

Så gör man riktiga chokladbollar! ;)

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Vegansk Bounty
När jag växte upp var Bounty ett av mina favoritgodisar. Innan jag skapade detta recept hade jag inte ätit Bounty på flera år, och detta recept är en riktigt bra vegansk variant på denna välkända godisbit.
Vegansk ostkaka
Innan vårt hushåll övrig till att äta vego var ostkaka en stor favorit hos min sambo. Därför beslöt jag mig för att veganisera denna klassiska dessert och resultatet blev det här receptet!Här har du en vegansk ostkaka med risgrynsgröt som bas.
Veganska kanelbullar
Det finns få saker på denna jord som är så gott som en nygräddad kanelbulle Detta recept på veganska kanelbullar passar lika bra oavsett om det är Kanelbullens dag, eller bara vilken annan dag på året som helst. En klassiker som aldrig kommer bli omodern!
Veganska syltkakor
En klassisk småkaka som alltid gör sig rätt på ditt kakfat, och i din mun. Enkelt att göra och extra kul med egengjord sylt.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!