Recept på Green Warrior's Christmas Burger Recept på Green Warrior's Christmas Burger från Green Warrior

Green Warrior's Christmas Burger

Här är den ultimata kombon för alla som älskar burgare och julen: Green Warriors Christmas Burger! Alla klassiska julbordsfavoriter (i vegansk tappning ofcourse!) i en hamburgare. Burgaren är gjord med vegansk köttbullesmet, toppad med vår klassiska rödbetssallad, och med en skiva griljerad julskinka för extra julighet. Vi valde dessutom att servera den tillsammans med vegansk Janssons Frestelse istället för pommes. Denna burgare är ett perfekt sätt att äta upp resterna efter julbordet!
Tillagningstid: 30 min  /  Så många du vill!  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Gör så här

Ha rödbetssallad, julskinka och Janssons Frestelse/potatisgratäng redo (tex rester från julbordet).

Om du har överbliven köttbullsmet kvar så kan du använda den till burgarna, annars hackar du löken smått och blandar den med den formbara färsen och kryddorna i en bunke. Värm sedan en stekpanna till medelhög värme och smält en klick vegansk margarin i stekpannan. Forma burgare av färsen och stek på båda sidor tills de är genomstekta och har får fin färg.

Bred ett lager senap på den nedre halvan av hamburgerbrödet och lägg på grönkål (eller andra bladgrönsaker). Lägg på en skiva julskinka och sedan din stekta burgare. Toppa med en ordentlig klick rödbetssallad och sätt brödlocket ovanpå.

Servera din veganska julburgare med Janssons Frestelse eller potatisgratäng och njut!

Pssst!

Om du vill gå All Out med din Julburgare så baka egna hamburgerbröd a la Vörtbröd för det där lilla extra! 
  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Hemmagjord senap
Egen senap är förvånansvärt enkelt att göra och ett roligt inslag på julbordet! I detta recept håller vi oss till en klassisk smaksättning, men varför inte prova apelsinsenap eller kanske konjakssenap?
Klassisk rödbetssallad
Rödbetssallad är en klassiker på julbordet, och det är superlätt att göra en vegansk version. Dessutom är den jättegod! Passar lika bra på jultallriken som på smörgåsen.
Vegansk Janssons Frestelse
Janssons Frestelse görs traditionellt med ansjovis. I denna veganska variant gör vi vårt egna veganska ansjovissubstitut av inlagd aubergine. Bäst smak får du om auberginen får dra ett par dagar, men om du är otålig räcker det med kvällen före...
Vegansk julskinka
Vad vore julen utan julskinka? Vilken tur att det är superenkelt (och roligt!) att göra sin egna veganska julskinka! Denna är gjord av seitan, ett köttsubstitut gjort på vetegluten. För att seitanskinkan ska bli fast och fin bör den stå i kylen i minst 12 ti...
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!