Recept på Pumpasoppa med kokos & rostad vitlök Recept på Pumpasoppa med kokos & rostad vitlök från Green Warrior

Pumpasoppa med kokos & rostad vitlök

Denna krämiga pumpasoppa med kokosmjölk och rostad vitlök passar perfekt till kyliga höst- och vinterdagar när pumpa är i säsong. Rosta grönsakerna i ugnen, mixa slät tillsammans med buljong och kokosmjölk och toppa med rostade pumpafrön.
Tillagningstid: 40 min  /  4-6 portioner  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

1 liten butternötpumpa
1 stor gul lök
5 stora klyftor vitlök
1 liter grönsaksbuljong (eller 2 buljongtärningar + 1 liter vatten)
2 dl kokosmjölk
Olivolja
Timjan, salt och peppar

Gör så här

Värm ugnen till 225 grader.

Dela pumpan mitt itu och skrapa ut fröna. Lägg dessa åt sidan till senare.

Skär pumpan i halvmånar, ca 2 cm tjocka. Du kan behålla skalet på.

Skala löken och dela den i fyra bitar. Ta vitlöksklyftorna, behåll skalet på, och lägg dem i en liten boll av ugnsfolie.

Klä en plåt med bakplåtspapper. Lägg bollen med vitlöksklyftorna i hörnet som kommer vara längst in i ugnen.

Sprid ut pumpan och löken på plåten, ringla över lite olivolja och massera in i grönsakerna. Krydda sedan med timjan, salt och svartpeppar.

Rosta grönsakerna i mitten av ugnen tills dess att pumpan fått fin gyllene färg, ca 20 minuter.

Medan grönsakerna rostas i ugnen, gör rent pumpakärnorna och låt dem sedan torka på en ren handduk. När de är torra, lägg dem i en liten skål, tillsätt några droppar olivolja, salt, svartpeppar och timjan och rör runt tills alla pumpakärnor blivit marinerade.

När grönsakerna rostat klart, ta ut plåten ur ugnen och låt de svalan några minuter. Överför sedan pumpan och löken i en mixer. Packa upp vitlöksklyftorna ur folien och öppna försiktigt skalet. Kläm ut de rostade vitlöksklyftorna ut skalen och tillsätt i mixern med de andra grönsakerna.

Sprid ut de marinerade pumpakränorna på plåten och rosta i ugnen tills dess att de fått lite fin färg, ca 3-5 minuter. Ta sedan ut dem och låt dem svalna.

Tillsätt grönsaksbuljong och kokosmjölk i mixern och mixa sedan soppan slät. Smaka av och krydda eventuellt med mer salt, svartpeppar och timjan om det behövs.

Servera sedan pumpasoppan i skålar toppat med de rostade pumpakärnorna och lite extra kokosmjölk om du vill piffa till den lite.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Currydoftande nudelsoppa med knaprig tempeh
Denna härliga nudelsoppa med smak av curry och kokosmjölk är full av krispiga grönsaker och knaperstekt tempeh! En fröjd både för ögat och smaklökarna.
Minestronesoppa
Minestronesoppa är hen riktig klassiker! Perfekt för kyliga höst- och vinterdagar när du behöver värmas upp inifrån. I denna variant använder jag kikärtspasta som gör soppan matigare och dessutom glutenfri, men du kan använda din favoritpasta.
Rustik potatissoppa med röda linser
Hemligheten till en riktigt god soppa är att den ska få koka länge! Då hinner smakerna utvecklas ordentligt och tar din soppa till en helt ny nivå.
Thaisoppa med grön curry och kelpnudlar
Denna thaisoppa har ett härligt sting av grön curry och lime, och det blir en fräsch kontrast mellan de krispiga grönsakerna och den krämiga kokosmjölken. Perfekt om du vill ha en snabb middag med mycket smak.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!