Indisk potatisgryta med ris i gruppen Recept / Inspirerat av Asien hos Green Warrior (recept_2020-11-01)

Indisk potatisgryta med ris

Har du velat kombinera potatis och ris i en rätt nån gång men inte kommit på hur? Denna gryta bjuder på just det. Potatis kokad i kokosmjölk med precis de rätta kryddorna samt sojasås ger en mustig, härlig smakupplevelse.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Av: Daniel Askås

Ingredienser

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 fpk koksomjölk
5-6 potatisar
1 (röd) paprika
1-2 msk limejuice
3 msk sojasås
1 dl jordnötssmör
2 krm salt
1 tsk kardemumma
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
0.5 tsk kanel
0.5 tsk ingefära
Vatten (att steka i)

Gör så här

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

Medan riset kokar, skala och hacka löken samt vitlöken i små bitar och stek dessa i vatten i en gryta.
Ha i salt samt kryddorna - kardemumma, chilipulver, paprikapulver, kanel och ingefära och fortsätt steka på medelvärme.
Tillsätt mer vatten vid behov.

Ha i kokosmjölken och låt koka upp. Skala och skär potatisen i mindre bitar och tillsätt grytan.

Hacka paprikan och tillsätt tillsammans med limejuicen, sojasåsen samt jordnötssmöret (kan exkluderas).
Låt koka på medelvärme i ca. 25 minuter. Rör om då och då och kontrollera så potatisen inte blivit för mjuk.

Servera rätten varm och komplettera gärna med dina favoritgrönsaker.
Grytan funkar även fint som matlåda.

Pssst!

  • Dela

Receptikoner

Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.

  • = Veganskt (Alla våra recept är veganska!)
  • = Sojafritt
  • = Glutenfritt
  • = Snabblagat (Klart på max 30 min)
  • = Nötfritt
  • = Raw
Antal: