Recept på Indisk potatisgryta med ris Recept på Indisk potatisgryta med ris från Green Warrior

Indisk potatisgryta med ris

Har du velat kombinera potatis och ris i en rätt nån gång men inte kommit på hur? Denna gryta bjuder på just det. Potatis kokad i kokosmjölk med precis de rätta kryddorna samt sojasås ger en mustig, härlig smakupplevelse.
Tillagningstid: 35 min  /  4 portioner  /  Av: Daniel Askås  /  0/5

Ingredienser

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 fpk koksomjölk
5-6 potatisar
1 (röd) paprika
1-2 msk limejuice
3 msk sojasås
1 dl jordnötssmör
2 krm salt
1 tsk kardemumma
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
0.5 tsk kanel
0.5 tsk ingefära
Vatten (att steka i)

Gör så här

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

Medan riset kokar, skala och hacka löken samt vitlöken i små bitar och stek dessa i vatten i en gryta.
Ha i salt samt kryddorna - kardemumma, chilipulver, paprikapulver, kanel och ingefära och fortsätt steka på medelvärme.
Tillsätt mer vatten vid behov.

Ha i kokosmjölken och låt koka upp. Skala och skär potatisen i mindre bitar och tillsätt grytan.

Hacka paprikan och tillsätt tillsammans med limejuicen, sojasåsen samt jordnötssmöret (kan exkluderas).
Låt koka på medelvärme i ca. 25 minuter. Rör om då och då och kontrollera så potatisen inte blivit för mjuk.

Servera rätten varm och komplettera gärna med dina favoritgrönsaker.
Grytan funkar även fint som matlåda.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Currygryta med yoghurt
Denna gryta är en snabblagad och god middag med härlig smak av curry och krämig yoghurt. Denna currygryta är klar på bara 20 minuter!
Indisk Daal med morötter och Garam Masala
Sedan jag blev vegan har jag fått större uppskattning för det indiska köket. Där finns flera smakrika, spännande vegorätter, och recept som är enkla att veganisera. Daal, en indisk linsgryta, är en av mina favoriter! Denna enkla och otroligt mättan...
Indisk Tikka Masala-gryta
Tikka Masala är en blandning av kryddor som kanel, spiskummin, kardemumma och korriander och ger en djup smak utan att bli stark. Denna härliga gryta med indiska smaker är en värmande och mättande måltid som passar perfekt att laga på en vardag. Passar både ...
Veganska naanbröd
Naan är ett kryddigt bröd som är vanligt i Indien, andra delar av Asien och Mellanöstern. Detta bröd är ett perfekt komplement till grytor som vår ’Indiska Daal’ eller ’Tikka Masala-gryta’ och gräddas snabbt i en het stekpanna ist...
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!