Currydoftande nudelsoppa med knaprig tempeh i gruppen Recept / Nötfritt hos Green Warrior (recept_2020-09-20)

Currydoftande nudelsoppa med knaprig tempeh

Denna härliga nudelsoppa med smak av curry och kokosmjölk är full av krispiga grönsaker och knaperstekt tempeh! En fröjd både för ögat och smaklökarna.
Tillagningstid: 30 min
2 portioner
Av: Sanna Karlin

Ingredienser

1 liter vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 tsk gul currypaste
4 msk kokosmjölk
Några nypor curry
1 klyfta vitlök
10 cm purjolök
En halv röd paprika
En halv rödlök
En näve sugar snaps
Salladslök och koriander till topping

2 dl tempeh, skuren i små bitar
Olivolja, salt, svartpeppar, sesamolja

1 paket snabbnudlar (använd ej kryddpåsen)
Du kan också använda risnudlar för ett glutenfritt alternativ

Gör så här

Hetta upp en stekpanna till medelhög värme. När den är varm, tillsätt lite olivolja och stek bitarna av tempeh tills de fått gyllenbrun färg på alla sidor. Krydda dessa med salt, svartpeppar och några droppar sesamolja. Lägg dina tempehbitar åt sidan så länge.

Skär purjolöken tunt och pressa vitlöken. Stek dessa i en gryta i lite olivolja tills purjolöken blivit lite genomskinlig och vitlöken doftar gott.

Häll då på vattnet och tillsätt buljongtärningen, currypasten och curry. Rör om väl. När detta kokat upp, tillsätt nudlarna och låt dessa koka i buljongen. Rör även ner kokosmjölken.

Strimla paprika, rödlök och sugar snaps och tillsätt i nudelsoppan och låt koka tills nudlarna blivit helt mjuka. Grönsakerna ska vara varma, men fortfarande lite krispiga.

Häll upp din nudelsoppa i två skålar och toppa med den knaperstekta tempeh, färsk koriander och salladslök.

Pssst!

  • Dela

Receptikoner

Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.

  • = Veganskt (Alla våra recept är veganska!)
  • = Sojafritt
  • = Glutenfritt
  • = Snabblagat (Klart på max 30 min)
  • = Nötfritt
  • = Raw
Antal: