Recept på Currydoftande nudelsoppa med knaprig tempeh Recept på Currydoftande nudelsoppa med knaprig tempeh från Green Warrior

Currydoftande nudelsoppa med knaprig tempeh

Denna härliga nudelsoppa med smak av curry och kokosmjölk är full av krispiga grönsaker och knaperstekt tempeh! En fröjd både för ögat och smaklökarna.
Tillagningstid: 30 min  /  2 portioner  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

1 liter vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 tsk gul currypaste
4 msk kokosmjölk
Några nypor curry
1 klyfta vitlök
10 cm purjolök
En halv röd paprika
En halv rödlök
En näve sugar snaps
Salladslök och koriander till topping

2 dl tempeh, skuren i små bitar
Olivolja, salt, svartpeppar, sesamolja

1 paket snabbnudlar (använd ej kryddpåsen)
Du kan också använda risnudlar för ett glutenfritt alternativ

Gör så här

Hetta upp en stekpanna till medelhög värme. När den är varm, tillsätt lite olivolja och stek bitarna av tempeh tills de fått gyllenbrun färg på alla sidor. Krydda dessa med salt, svartpeppar och några droppar sesamolja. Lägg dina tempehbitar åt sidan så länge.

Skär purjolöken tunt och pressa vitlöken. Stek dessa i en gryta i lite olivolja tills purjolöken blivit lite genomskinlig och vitlöken doftar gott.

Häll då på vattnet och tillsätt buljongtärningen, currypasten och curry. Rör om väl. När detta kokat upp, tillsätt nudlarna och låt dessa koka i buljongen. Rör även ner kokosmjölken.

Strimla paprika, rödlök och sugar snaps och tillsätt i nudelsoppan och låt koka tills nudlarna blivit helt mjuka. Grönsakerna ska vara varma, men fortfarande lite krispiga.

Häll upp din nudelsoppa i två skålar och toppa med den knaperstekta tempeh, färsk koriander och salladslök.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Broccoli- & sparrissoppa
Denna broccoli- och sparrissoppa skulle lika gärna kunna kallas "Man-tager-vad-man-haver"-soppa. Receptet kom till när jag hade en brödlimpa på jäsning och spontant blev sugen på en soppa att ha till. Jag kikade i kylen och frysen och använde de grönsaker ja...
Pumpasoppa med kokos & rostad vitlök
Denna krämiga pumpasoppa med kokosmjölk och rostad vitlök passar perfekt till kyliga höst- och vinterdagar när pumpa är i säsong. Rosta grönsakerna i ugnen, mixa slät tillsammans med buljong och kokosmjölk och toppa med rostade pumpafrön.
Rustik potatissoppa med röda linser
Hemligheten till en riktigt god soppa är att den ska få koka länge! Då hinner smakerna utvecklas ordentligt och tar din soppa till en helt ny nivå.
Värmande linssoppa med curry
Denna matiga linssoppa är en perfekt lunch när du vill ha något värmande. Curryn och citronen ger en ger en distinkt smak som särskiljer denna soppa från andra linssoppor.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!