Recept på Rostad grönsaksgryta Recept på Rostad grönsaksgryta från Green Warrior

Rostad grönsaksgryta

Denna härligt mustiga gryta passar bra till middag när vädret börjar bli lite kyligare. De rostade grönsakerna ger en djup smak åt grytan. Den är god att servera bara som den är, gärna med en skiva bröd, eller med ris eller quinoa till.
Tillagningstid: 45 min  /  4 portioner  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

1 gul lök
5 klyftor vitlök
1 röd paprika
1 gul paprika
1 gul zucchini
2 nävar körsbärstomater
3 medelstora potatisar
1 dl okokta röda linser
1 tärning grönsaksbuljong
7 dl vatten
2 paket (á 390 g) krossade tomater
Salt, svartpeppar
1 msk oregano
Olivolja

Gör så här

Värm ugnen till 200 grader med grill på övervärmen. Skär lök, zucchini och paprikor i stora bitar och lägg dessa i en ugnsform. Lägg i vitlöksklyftorna och körsbärstomaterna hela. Ringla över lite olivolja och blanda runt så att alla grönsaker täcks av ett jämnt lager. Krydda med salt och svartpeppar och rosta sedan grönsakerna i mitten av ugnen i ca 20 minuter, tills de fått fin mörk färg. Jag brukar vända formen efter halva tiden, eftersom min ugn brukar bli varmare längst in.

Medan grönsakerna rostar i ugnen, koka upp vattnet i en stekpanna eller stekgryta. Skär potatisen i små tärningar och tillsätt dessa i vattnet när det börjar koka, tillsammans med linserna och buljongtärningen. Rör om och lägg ett lock på och låt detta koka medan du väntar på dina grönsaker som är i ugnen. Rör om då och då i potatisen.

När grönsakerna rostats färdigt, lägg alla vitlöksklyftor, hälften av löken, hälften av paprikorna och hälften av zucchinin i en mixer. Mixa dessa tillsammans med ena paketet med krossade tomater tills du har en salsaliknande sås. Häll sedan denna sås over de kokande potatisarna och linserna och tillsätt även de övriga rostade grönsakerna från ugnen.

Krydda med lite extra salt och peppar och med oreganon och rör om. Låt allt puttra i pannan i 5-10 min, till dess att potatisen och linserna är mjuka och du har en härlig gryta. Rör om då och då.

Servera grytan som den är med en skiva bröd. Det är även gott med ris till!

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

3 sorters vegansk sill
Sill är ett måste på mångas julbord, och det går utmärkt att göra en vegansk variant! Här listar vi tre vanliga sillfavoriter i vegansk tappning. Du kan välja mellan att använda aubergine eller svamp som substitut för sillen. Bäst resulta...
Apelsinglögg med inslag av kanel & kardemumma
Snart är det dags för advent och julen står återigen för dörren! Varför inte göra din egen apelsinglögg med härliga inslag av kanel och kardemumma? Receptet finner du här.
Bakad sötpotatis med avokado, lime och koriander
Bakad sötpotatis är en enkel men fantastisk god rätt som passar till både lunch och middag. I detta recept kombineras potatisens söttma med typisk mexikanska smaker som avokado, lime och koriander.
Baked mac 'n' cheese
Denna veganska mac 'n' cheese är otroligt krämig och perfekt när du vill ha 'comfort food'. Det är svårt att tro att denna ostsås bara innehåller nyttiga ingredienser (växter!) när du sätter tänderna i denna veganiserade, amerikanska klassiker!
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!