Recept på Spicy Jackfruit Tacos Recept på Spicy Jackfruit Tacos från Green Warrior

Spicy Jackfruit Tacos

Dessa tacos gjorda med jackfruit är inspirerade av en rätt jag ätit på en mexikanskinspirerad restaurang. Strimlad, kryddig jackfruit toppad med picklad rödkål och guacamole. Enkelt att göra, men beroendeframkallande gott!
Tillagningstid: 45 min  /  2-3 portioner  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

Spicy Jackfruit:
1 burk (565 ml) jackfruit i saltlag (ej sockerlag!)
1-2 klyftor vitlök
0.5 grön chili
1 gul lök
Olja att steka i

Marinad:
1 dl passerade tomater
3 dl vatten
1 msk sojasås
1 msk vinäger
1 msk paprikapulver
1 msk kummin
1 msk lönnsirap/kokossocker
1 tsk svartpeppar
0.5 tsk salt
1/4 tsk kryddpeppar

Servera med:
Små tortillabröd
Picklad rödkål, recept hittar du här
Guacamole

Gör så här

Skala löken och strimla den i smala strimlor. Värm en stekpanna till medelvärme och tillsätt lite olja att steka i. Lägg i löken och stek tills denna börjat få fin färg, rör om då och då. Pressa vitlöken och låt den steka med löken.

Hacka chilin och tillsätt i stekpannan. Öppna burken med jackfruit, häll av lagen och skölj frukten under rinnande vatten. Skaka av vattnet och tillsätt sedan jackfruiten till stekpannan.

Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål och häll sedan blandningen i stekpannan. Blanda väl så att grönsakerna och jackfruiten blir täckt av marinaden. Lägg lock på stekpannan och sänk eventuellt värmen något. Allt ska småputtra i ca 20 minuter, men rör om då och då.

Efter 10 minuter, använd 2 gafflar och strimla isär bitarna med jackfruit så att den blir härligt trådig. Blanda ordentligt så marinaden täcker allt. Låt det sedan småputtra ytterligare ca 10 min, tills jackfruiten sugit upp det mesta av marinaden.

Servera sedan ovanpå tortillabröd och toppa med picklade rödkål (picklade rödlök är också supergott! Recept på det hittar du här) och en rejäl klick guacamole.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Bakad sötpotatis med avokado, lime och koriander
Bakad sötpotatis är en enkel men fantastisk god rätt som passar till både lunch och middag. I detta recept kombineras potatisens söttma med typisk mexikanska smaker som avokado, lime och koriander.
Burritobowl
Burritowolen är den perfekta måltiden när du är sugen på något riktigt gott men inte vill spendera mycket tid i köket. Om du har överblivet ris i kylen går det på ett par minuter att slänga ihop. Det bästa med en buritobowl är att du...
Chili Nacho Bowl
Denna Chili Nacho Bowl är en av mina personliga favoriter! En oemotståndlig kombination av krispig potatis, kryddig chili och krämig gucamole som lätt konkurrerar ut vanliga fredagstacos!
Chiligryta med linser och lime, serverad med frölimpa
Detta recept bjuder på en smakrik, mättande chiligryta baserad på bönor, linser, tomat och kryddor.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!