Recept på Vegansk Ris á la Malta Recept på Vegansk Ris á la Malta från Green Warrior

Vegansk Ris á la Malta

Ris á la Malta är en riktig julklassiker och nu kan du göra en i vegansk tappning! Perfekt som dessert efter julbordet eller som fika under advent.
Tillagningstid: ca 45 min + tid för nedkylning  /  8-10 portioner  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

Ris á la Malta:
2 dl grötris
2 dl vatten
8 dl växtmjölk (jag använde mandelmjölk)
2 krm vaniljpulver
2 msk socker
250 ml vegansk vispgrädde (jag använde Aito)

Tillbehör:
Inlagda klementinklyftor

Gör så här

Koka upp grötriset i vattnet och låt det småbubbla i ca 2 minuter under omrörning. Häll sedan på växtmjölken och låt sjuda i ca 35-40 minuter tills du har en härligt krämig gröt. Rör om då och då, oftare i början och mer sällan ju längre tiden går.

När du känner dig nöjd med konsistensen på din gröt, tillsätt socker och vaniljpulver och blanda väl. Låt gröten puttra ytterligare några minuter och ta den sedan av värmen.

Låt gröten svalna helt, ett tips är att låta grytan stå utomhus en stund om du vill att det ska svalna fort.

När gröten är kylskåpskall, vispa grädden fluffig och rör sedan ner den i den kalla gröten med hjälp av en slickepott. Blanda tills den vispade grädden är jämt fördelad i gröten.

Låt Ris á la Maltan stå i kylen fram till servering. Portionera så ut den i skålar och toppa med frukten.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Kokosrisalamalta med drottningsylt
Denna risalamalta är gjord med kokosmjölk vilket ger den en härligt krämig och rund smak. Drottningsylten ger en syrlig touch till denna klassiska juldessert.
Pepparkakskola
Denna kola är enkel att göra och fastnar härligt i tänderna- precis som en riktig kola ska göra! Smaksätt med pepparkakskrydda eller behåll den neutral för en klassisk gräddkola, du väljer själv.
Risgrynsgröt med apelsinsirap
Risgrynsgröt är en klassiker i juletider! Och det är både enkelt och gott att laga en vegansk variant. Här har vi serverat den tillsammans med en apelsinsirap med en gnutta saffran för att förhöja smaken ytterligare, men det går lika bra att äta de...
Vegansk knäck
Knäck är ett måste på julen, i alla fall för mig! Här kommer ett enkelt recept som ger dig fantastiskt god knäck. Trots kokosmjölken smakar knäcken precis som klassisk knäck ska smaka.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!