Recept på Vegansk Pastasallad Recept på Vegansk Pastasallad från Green Warrior

Vegansk Pastasallad

Denna pastasallad har vi gjort på repeat hemma det senaste året och nu är det dags att dela receptet! Pastasalladen funkar perfekt när man ska iväg på aktiviteter där man behöver mat om kan äts kall. Perfekt att göra i större batch och ta med sig på livets äventyr.
Tillagningstid: 30 min  /  2-3 portioner  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

250 g farafelle (eller annan pasta du gillar, tex glutenfri)
1 paket rökt tofu (230 g - Jag använder Yipin)
4 nävar salladsmix
1 näve minitomater
10 cm gurka
1 dl ärtor
1 liten rödlök
1 röd spetspaprika
ca 0.75 dl vegansk creme fraiche (jag använder Oatly)
1 klyfta vitlök
Färsk persilja
Salt, svartpeppar

Gör så här

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Medan pastan kokar, hacka din salladsmix i mindre bitar och lägg i en stor bunke. Strimla rödlöken fint, skär tomaterna i mindre bitar och gurkan i tunna halvmånar. Lägg allt i bunken med salladen.

Tina ärtorna i ljummet vatten och tillsätt sedan tillsammans med strimlad paprika.

Skär tofun i små tärningar och blanda i grönsakerna.

När pastan kokat färdigt, häll av den i ett durkslag och skölj pastan med kallt vatten så att kokningsprocessen avstannar och pastan blir sval. Skaka av överflödigt vatten och tillsätt pastan i bunken med alla grönsakerna och tofun.

Häll creme fraichen ovanpå och krydda med pressad vitlök, salt och svartpeppar. Blanda allt väl så att allt täcks av ett jämnt lager creme fraiche. Strö sedan över finhackad persilja och blanda igen.

Servera pastasalladen direkt eller förvara den kallt tills det är dags att äta.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Pasta Piccanti
Denna pastarätt är både krämig, kryddig och lite rökig. En perfekt trio av smaker! Rökigheten kommer från rökt tofu i tunt skurna bitar och tillsammans med den 'ostiga' såsen och de grillade paprikorna blir detta en favorit på tallriken.
Vegansk kantarellpasta
Denna krämiga kantarellpasta passar perfekt både om du har nyplockade kantareller, eller om du har svamp i frysen. Denna pastarätt känns lyxig trots att den är superenkel och snabb att slänga ihop! Ät den med traditionell pasta, eller välj en glutenfri sort ...
Vegansk ramen med shiitake
Ramen är den perfekta måltiden när du vill ha något snabbt och gott som både känns extra lyxigt men samtidigt innehåller mycket grönsaker. Denna variant är med udonnudlar, en tjockare typ av nudlar, och härlig shiitakesvamp.
Örtig linsbolognese
Denna smakrika bolognese är perfekt när du vill ha en snabblagad middag! Örterna ger en härlig smak till denna klassiska pastarätt.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!