Recept på Jumbokaka med glass & kolasås Recept på Jumbokaka med glass & kolasås från Green Warrior

Jumbokaka med glass & kolasås

Vad kan vara bättre än att ha en jumbostor chocolate chip cookie helt för dig själv? Att ha en jumbostor chocolate chip cookie med vegansk vaniljglass och kolasås så klart! Här har du det perfekta receptet när din dag behöver bli liiiite bättre.
Tillagningstid: 30 min  /  1 stor kaka  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

Kakdeg:
1.5 tsk malda linfrön
1 msk vatten
1.5 msk veganskt margarin för bakning (jag använde Carlshamn)
2 msk farinsocker
1 msk strösocker
En nypa äkta vanilj
1/4 tsk bikarbonat
En liten nypa salt
5 msk mjöl
1 msk chokladknappar

Kolasås:
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 dl sojamjölk (eller annan växtmjölk)
2 msk vegansk margarin
En stor nypa salt

Övrigt:
Din favoritglass, jag använder vaniljglassen från Oatly

Gör så här

Värm ugnen på 175 grader.

Börja med kolasåsen. Blanda socker, sirap och sojamjölk i en gryta och värm upp under omrörning. När den börjar koka, sänk värmen så den småputtrar. Låt såsen koka i 10 minuter, rör om då och då.

När kolasåsen kokat klart, ta grytan av värmen och rör ner margarinet och saltet och blanda väl. Häll upp kolasåsen o en skål eller kanna för att svalna medan du gör din kaka.

Blanda de malda linfröna med vattnet i en liten skål och ställ åt sidan i minst 5 minuter. Rör om då och då.

Mät upp margarin, farinsocker och strösocker i en bunke. Använd en elvisp och vispa samman tills du får en jämn, slät smet. Tillsätt då vanilj, bikarbonat, salt och linfröblandningen. Vispa ihop allt med elvispen tills ingredienserna blandats väl.

Sikta i mjölet genom en sil och rör snabbt ihop till en deg. Ju mindre du arbetar degen desto bättre. Vänd tillsist i chokladknapparna och forma degen till en boll.

Lägg kakbollen på en plåt med bakplåtspapper och platta till den något. Grädda sedan kakan mitt i ugnen i ca 15-17 minuter tills den plattat till sig och fått fin gyllenbrun färg. Kortare gräddningstid ger en kaka som är knaprig på ytan och seg i mitten, medan en längre gräddningstid ger en helknaprig kaka.

Låt kakan svalna några minuter och servera den sen med en kula vegansk vaniljglass och din kolasås.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Baked mac 'n' cheese
Denna veganska mac 'n' cheese är otroligt krämig och perfekt när du vill ha 'comfort food'. Det är svårt att tro att denna ostsås bara innehåller nyttiga ingredienser (växter!) när du sätter tänderna i denna veganiserade, amerikanska klassiker!
Butternut 'Mac and cheese'
Denna krämiga pastarätt är en spin off på den amerikanska klassikern Mac n' Cheese, fast med så mycket bättre ingredienser! Näringsjästen ger såsen en ostliknandesmak och de rostade tomaterna ger en syrlig twist. Detta recept är en adaption av Niom...
Cauliflower wings & vegansk ranchdressing
Cauliflower wings passar perfekt till aptitretare, förrätt eller party plate. Med en krispig, kryddig utsida och en mjuk, seg insida har de en härlig konsistens likt originalet ‘Buffalo wings’. Server dem tillsammans med vår krämiga ranchdressing och du få...
Chili Nacho Bowl
Denna Chili Nacho Bowl är en av mina personliga favoriter! En oemotståndlig kombination av krispig potatis, kryddig chili och krämig gucamole som lätt konkurrerar ut vanliga fredagstacos!
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!