Recept på Pfeffernüsse Recept på Pfeffernüsse från Green Warrior

Pfeffernüsse

Pheffernüsse är kakor från Tyskland som liknar pepparkakor, men denna variant är krispiga på utsidan, mjuka och smuliga på insidan och rullade i florsocker. Passar perfekt till adventsfika eller till julbaket.
Tillagningstid: 35 min  /  24 st  /  Av: Sanna Karlin  /  5/5

Ingredienser

1 msk krossade linfrön + 2 msk vatten (även kallat ’linfröägg’)
300 g mjöl
1/4 tsk bikarbonat
1/2 tsk kanel
1/2 tsk nejlika
1/2 tsk muskot
1/2 tsk kryddpeppar
1 krm äkta vanilj (eller 1 tsk vaniljessens)
1 nypa salt
150 g rumsvarmt veganskt margarin
1 dl farinsocker
1/2 dl melass (mörk sirap funkar också)
2 msk växtmjölk (jag använde sojamjölk)

Florsocker att rulla i

Gör så här

Värm ugnen till 175 grader.

Blanda de krossade linfröna och vattnet i en liten skål. Ställ åt sidan och låt fröna svälla i vattnet, rör om då och då.

Blanda mjölet och bikarbonat i en bunke.

I en annan bunke, vispa ihop margarin och farinsocker med en elvisp tills allt blandats till en helt slät smet. Tillsätt då kryddorna och blanda väl så de fördelas jämt i smeten. Vispa sedan ner melassen och växtmjölken och blanda väl.

Använd en slickepott och vänd ner linfröägget i margarinsmeten. Häll sedan över mjölet, lite i taget, och arbeta ihop till en kakdeg med hjälp av slickepotten.

När allt mjöl är iblandat, använd händerna och forma till em smidig kakdeg. Rulla 24 bollar av degen och placera dem på 2 plåtar med bakplåtspapper, 12 på varje plåt.

Grädda kakorna mitt i ugnen i 13-15 minuter och låt dem sedan svalna helt på ett galler. När de svalnat, rulla kakorna i florsocker och servera.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Pepparkaksbollar
Dessa pepparkaksbollar är perfekt om du ligger efter med julbaket och snabbt behöver fixa något att ta med till glöggpartyt. På bara ett par minuter har du ett fat med delikata små bakverk som smälter i munnen!
Pepparkakscheesecake
December och första advent är här! Detta firar vi med att göra en vegansk pepparkakscheesecake till adventsfikat. Med ett litet pepparkakshus på toppen och snötäckta granar av rosmarin skapar vi en extra mysig julkänsla, men du kan såklart äta chee...
Pepparkakskola
Denna kola är enkel att göra och fastnar härligt i tänderna- precis som en riktig kola ska göra! Smaksätt med pepparkakskrydda eller behåll den neutral för en klassisk gräddkola, du väljer själv.
Vegansk mjuk pepparkaka
Denna veganska mjuka pepparkaka är riktigt saftig och har precis rätt mängd pepparkakssmak. Ät den som den är eller dekorera med kristyr och röda bär.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Vivianne Karlin

Jättegoda,

Visa fler