Recept på Vegansk vaniljglass med jordgubbar Recept på Vegansk vaniljglass med jordgubbar från Green Warrior

Vegansk vaniljglass med jordgubbar

Vill du göra hemmagjord glass men har ingen glassmaskin? Då är detta receptet för dig! Denna vaniljglass är len och krämig precis som glass ska vara och fylld med färska jordgubbar. Med bara 5 ingredienser kan du nu göra vegansk glass hemma!
Tillagningstid: 35 min + frystid  /  ca 1.8 liter  /  Av: Sanna Karlin  /  5/5

Ingredienser

250 ml Aito vispgrädde
1 dl kokosgrädde
1 dl + 1 msk socker
3 krm vaniljpulver av äkta vanilj
5 dl färska jordgubbar (eller andra bär)

Gör så här

Häll sockret och kokosgrädden i en gryta och blanda väl. Sätt plattan på medelvärme och låt blandningen värmas upp så att sockret löser upp sig helt i den smälta kokosgädden. Rör om då och då.

När blandningen börjar bubbla kan du ta av den från värmen. Häll över blandningen i en annan behållare och placera denna i kylen så att blandningen får svalna helt, ca 20 min.

Medan sockerblandningen svalnar, förbered dina bär genom att tvätta dem, torka dem och skära dem i lagom stora bitar.

När sockerblandningen har svalnat helt, tillsätt vaniljpulvret och blanda väl. Vispa Aitogrädden fluffig med elvisp i en större bunke. Vispa lite mer än du tror behövs.

När grädden är fluffig och lite styv, tillsätt sockerblandningen, lite i taget, och vispa med elvispen så att övriga ingredienser blandar sig ordentligt i grädden. Vänd sedan ner dina bär och blanda försiktigt med en slickepott.

Häll över glassmeten i en form, gärna en med lock, och bred ut den så det inte blir några lufthålor i formen. När du slätat ut din glassmet, täck ytan med plastfolie som ligger direkt på glassen så det inte blir någon luft mellan glassmeten och plasten. Sätt sedan på locket på formen och stoppa in glassen i frysen. Jag brukar låta glassen stå inne över natten för att frysa helt, 6-8 timmar brukar räcka.

Låt glassen vara framme i rumstemperatur några minuter innan du serverar den, använd gärna en varm glasskopa för bästa resultat.

Pssst!

Vill du ha något roligt att servera glassen i? Kolla in våra Chocolate Chip Cookie Cups - glassbägare gjorda av kakdeg!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Chocolate Chip Cookie Cups
Visst är det tråkigt med alla glassbägare som bara slängs i soporna? Nu kan du göra dina egna glasskålar av kakdeg som hamnar i magen istället! Chocolate Chip Cookie Cups - roligt att säga, roligt att baka men framförallt roligt att äta!
Kanelbulle-äppelpaj
Detta läckra bakverk är en hybrid av en svensk kanelbulle och en amerikansk äppelpaj - det bästa av två världar! Servera den med vegansk vaniljglass, vaniljsås eller precis som den är. Oavsett misstänker jag att du och de du bjuder pajen på kommer ...
Saffransglass med apelsinswirl
Smygstarta julstämningen med vår krämiga saffransglass! Härligt smakrik glass med syrlig apelsinsås ringlad igenom. Perfekt för alla saffransälskare och som adventsfika.
Veganska kanelbullar
Det finns få saker på denna jord som är så gott som en nygräddad kanelbulle Detta recept på veganska kanelbullar passar lika bra oavsett om det är Kanelbullens dag, eller bara vilken annan dag på året som helst. En klassiker som aldrig kommer bli omodern!
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Vivianne Karlin

Godaste jordgubbsglass jag smakat. Fin vaniljsmak. Krämig

Visa fler