Recept på Vegansk vaniljglass med jordgubbar Recept på Vegansk vaniljglass med jordgubbar från Green Warrior

Vegansk vaniljglass med jordgubbar

Vill du göra hemmagjord glass men har ingen glassmaskin? Då är detta receptet för dig! Denna vaniljglass är len och krämig precis som glass ska vara och fylld med färska jordgubbar. Med bara 5 ingredienser kan du nu göra vegansk glass hemma!
Tillagningstid: 35 min + frystid  /  ca 1.8 liter  /  Av: Sanna Karlin  /  5/5

Ingredienser

250 ml Aito vispgrädde
1 dl kokosgrädde
1 dl + 1 msk socker
3 krm vaniljpulver av äkta vanilj
5 dl färska jordgubbar (eller andra bär)

Gör så här

Häll sockret och kokosgrädden i en gryta och blanda väl. Sätt plattan på medelvärme och låt blandningen värmas upp så att sockret löser upp sig helt i den smälta kokosgädden. Rör om då och då.

När blandningen börjar bubbla kan du ta av den från värmen. Häll över blandningen i en annan behållare och placera denna i kylen så att blandningen får svalna helt, ca 20 min.

Medan sockerblandningen svalnar, förbered dina bär genom att tvätta dem, torka dem och skära dem i lagom stora bitar.

När sockerblandningen har svalnat helt, tillsätt vaniljpulvret och blanda väl. Vispa Aitogrädden fluffig med elvisp i en större bunke. Vispa lite mer än du tror behövs.

När grädden är fluffig och lite styv, tillsätt sockerblandningen, lite i taget, och vispa med elvispen så att övriga ingredienser blandar sig ordentligt i grädden. Vänd sedan ner dina bär och blanda försiktigt med en slickepott.

Häll över glassmeten i en form, gärna en med lock, och bred ut den så det inte blir några lufthålor i formen. När du slätat ut din glassmet, täck ytan med plastfolie som ligger direkt på glassen så det inte blir någon luft mellan glassmeten och plasten. Sätt sedan på locket på formen och stoppa in glassen i frysen. Jag brukar låta glassen stå inne över natten för att frysa helt, 6-8 timmar brukar räcka.

Låt glassen vara framme i rumstemperatur några minuter innan du serverar den, använd gärna en varm glasskopa för bästa resultat.

Pssst!

Vill du ha något roligt att servera glassen i? Kolla in våra Chocolate Chip Cookie Cups - glassbägare gjorda av kakdeg!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Baked mac 'n' cheese
Denna veganska mac 'n' cheese är otroligt krämig och perfekt när du vill ha 'comfort food'. Det är svårt att tro att denna ostsås bara innehåller nyttiga ingredienser (växter!) när du sätter tänderna i denna veganiserade, amerikanska klassiker!
Butternut 'Mac and cheese'
Denna krämiga pastarätt är en spin off på den amerikanska klassikern Mac n' Cheese, fast med så mycket bättre ingredienser! Näringsjästen ger såsen en ostliknandesmak och de rostade tomaterna ger en syrlig twist. Detta recept är en adaption av Niom...
Cauliflower wings & vegansk ranchdressing
Cauliflower wings passar perfekt till aptitretare, förrätt eller party plate. Med en krispig, kryddig utsida och en mjuk, seg insida har de en härlig konsistens likt originalet ‘Buffalo wings’. Server dem tillsammans med vår krämiga ranchdressing och du få...
Chili Nacho Bowl
Denna Chili Nacho Bowl är en av mina personliga favoriter! En oemotståndlig kombination av krispig potatis, kryddig chili och krämig gucamole som lätt konkurrerar ut vanliga fredagstacos!
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Vivianne Karlin

Godaste jordgubbsglass jag smakat. Fin vaniljsmak. Krämig

Visa fler