Recept på Vegansk smörgåstårta Recept på Vegansk smörgåstårta från Green Warrior

Vegansk smörgåstårta

Att göra en vegansk smörgåstårta är förvånansvärt enkelt! Denna variant är gjord med vegansk smörgåspastej, vegansk skinkröra och dekorerad med diverse vackra grönsaker. Bara kreativiteten sätter gränser!
Tillagningstid: ca 1.5 timmar  /  4-6 bitar  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

Vegansk skinkröra:
230 g rökt tofu (jag använder Yipin)
1 paket ”På mackan” från Oatly
1 dl vegansk creme fraiche (jag använder Oatlys)
0.5 dl hackad gräslök
Salt, svartpeppar

Vegansk smörgåspastej:
Lönneberga har en vegansk pastej att köpa, jag använde vår egna smörgåspastej som du hittar recept på här.

Dekor:
1.5 dl vegansk vispgrädde (jag använder Aito)
0.75 dl vegansk majonäs (jag använder lättmajonäs från Extra)
Sallad, gurkskivor, citronskivor, körsbärstomater, färsk dill, vegansk skinka (tex från Good&Green)

Bröd:
I paket Hällakaka från Polarbröd

Gör så här

Om du vill göra egen smörgåspastej, börja med att följa det receptet länkat oven. Efter att du har din pastej, gå vidare till den veganska skinkröran. Hacka den rökta tofun i små, små tärningar och lägg dem i en bunke. Tillsätt ”På mackan” och creme fraiche och blanda väl tills du får en jämn smet. Krydda med salt, svartpeppar och hackad gräslök och blanda väl.

Använd en kavel och kavla ut de inviduella brödskivorna så att de blir tunnare och större i diameter. De ska bli ungefär hälften så tjocka som innan. Lägg en brödskiva på en tallrik och bred ut din veganska skinkröra i ett tjockt, täckande lager.

Ta en till brödskiva och bred den med ett lager smörgåspastej. Lägg sedan denna brödskiva, med pastejsidan uppåt, ovanpå brödskivan med skinkröra. Upprepa tills du har fyllning på alla brödskivor utom den översta.

Vispa den veganska grädden till ett hårt fluff med en elvisp. Tillsätt sedan majonäsen och vispa tills den blandats in väl med grädden. Täck ovansidan och sidorna av ditt smörgåstorn med majonäsgrädden. Dekorera sedan toppen med salladsblad, gurkskivor, citronskivor, körsbärstomater, färsk dill och rullade veganska skinkskivor.

Förvara smörgåstårtan i en tårtkupa eller liknande i kylen tills du vill servera den. Den blir godast om den får stå till sig nån timme.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Baked mac 'n' cheese
Denna veganska mac 'n' cheese är otroligt krämig och perfekt när du vill ha 'comfort food'. Det är svårt att tro att denna ostsås bara innehåller nyttiga ingredienser (växter!) när du sätter tänderna i denna veganiserade, amerikanska klassiker!
Butternut 'Mac and cheese'
Denna krämiga pastarätt är en spin off på den amerikanska klassikern Mac n' Cheese, fast med så mycket bättre ingredienser! Näringsjästen ger såsen en ostliknandesmak och de rostade tomaterna ger en syrlig twist. Detta recept är en adaption av Niom...
Cauliflower wings & vegansk ranchdressing
Cauliflower wings passar perfekt till aptitretare, förrätt eller party plate. Med en krispig, kryddig utsida och en mjuk, seg insida har de en härlig konsistens likt originalet ‘Buffalo wings’. Server dem tillsammans med vår krämiga ranchdressing och du få...
Chili Nacho Bowl
Denna Chili Nacho Bowl är en av mina personliga favoriter! En oemotståndlig kombination av krispig potatis, kryddig chili och krämig gucamole som lätt konkurrerar ut vanliga fredagstacos!
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!