Recept på Mandelwok Recept på Mandelwok från Green Warrior

Mandelwok

Wok är en av mina absoluta favoriträtter! Det är ett enkelt och gott sätt att få i sig en stor mängd grönsaker, och med denna smarriga mandelsås tar du din wok till en helt ny nivå.
Tillagningstid: 40 min  /  4 portioner  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

Wok:
1 stort huvud broccoli
1 röd spetspaprika
1 stor morot
1 stor gul lök
400 g tofu (recept för hemmagjord tofu hittar du här)
250 g risnudlar
Sesamfrön
Salt, svartpeppar
olja eller vegansk margarin att steka i

Sås:
0.5 dl mandelsmör
0.5 dl sojasås
2 tsk lönnsirap
2 klyftor pressad vitlök
0.5 tsk sambal oelek
1 tsk sesamolja
3 dl vatten
0.5 msk majsstärkelse
Salt, svartpeppar

Gör så här

Börja med tofun. Jag gillar att pressa min tofu några timmar innan jag ska använda den för att få ut så mycket av vätskan som möjligt. Då blir tofun fastare och enklare att steka utan att den fastnar i pannan.

När din tofu är pressad, värm en stekpanna till medelvärme. Tärna tofun och stek den i lite olja eller en klick vegansk margarin. Vänd tofun ofta och krydda med salt och peppar. När din tofu är stekt på alla sidor och fått fin färg, lägg tärningarna åt sidan i en skål.

Skär dina grönsaker i tuggvänliga bitar och skivor. Stek sedan även dessa på medelvärme tills de blivit genomstekta men fortfarande är krispiga. Lägg dem sedan åt sidan tillsammans med den stekta tofun.

Koka dina risnudlar enligt anvisningarna på förpackningen.

Blanda alla ingredienser till såsen i en skål och vispa ordentligt så att du får en jämn sås och majsstärkelsen fördelas i hela innehållet. Värm stekpannan till medelvärme igen och vispa såsen i skålen ordentligt innan du häller den i den varma stekpannan. Låt såsen småkoka någon minut under konstant omrörning tills den har tjocknat.

När din sås är härligt tjock och krämig, häll i den stekta tofun och grönsakerna och blanda allt så att de blir täckta i såsen. Servera mandelwoken ovanpå dina nykokta risnudlar och toppa med sesamfrön.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Hemmagjord tofu
Tro det eller ej, men tofu är faktiskt väldigt enkelt att göra hemma från grunden! Dessutom är det mycket billigare än att köpa i butik. Man gör helt enkelt en sojamjölk som kokas, koaguleras och sedan silas till ett block med tofu. I detta receptet l&#...
Hemmagjort mandelsmör
När jag gjorde mandelsmör hemma första gången blev jag förvånad över hur enkelt det var! Aldrig mer kommer jag köpa dyra burkar mandelsmör i butik, som inte bara kostar skjortan utan ofta har lerig eller cementliknande konsistens. Nu gör jag alltid...
Tofuspett & asiatisk slaw
Denna rätt är perfekt när du vill ha något fräscht och färgsprakande som samtidigt är mättande och smakrikt. Marinerade tofuspett med sesamfrön och en krispig slaw med asiatiska smaker.
Vegansk ramen med shiitake
Ramen är den perfekta måltiden när du vill ha något snabbt och gott som både känns extra lyxigt men samtidigt innehåller mycket grönsaker. Denna variant är med udonnudlar, en tjockare typ av nudlar, och härlig shiitakesvamp.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!