Recept på Mandelwok Recept på Mandelwok från Green Warrior

Mandelwok

Wok är en av mina absoluta favoriträtter! Det är ett enkelt och gott sätt att få i sig en stor mängd grönsaker, och med denna smarriga mandelsås tar du din wok till en helt ny nivå.
Tillagningstid: 40 min  /  4 portioner  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

Wok:
1 stort huvud broccoli
1 röd spetspaprika
1 stor morot
1 stor gul lök
400 g tofu (recept för hemmagjord tofu hittar du här)
250 g risnudlar
Sesamfrön
Salt, svartpeppar
olja eller vegansk margarin att steka i

Sås:
0.5 dl mandelsmör
0.5 dl sojasås
2 tsk lönnsirap
2 klyftor pressad vitlök
0.5 tsk sambal oelek
1 tsk sesamolja
3 dl vatten
0.5 msk majsstärkelse
Salt, svartpeppar

Gör så här

Börja med tofun. Jag gillar att pressa min tofu några timmar innan jag ska använda den för att få ut så mycket av vätskan som möjligt. Då blir tofun fastare och enklare att steka utan att den fastnar i pannan.

När din tofu är pressad, värm en stekpanna till medelvärme. Tärna tofun och stek den i lite olja eller en klick vegansk margarin. Vänd tofun ofta och krydda med salt och peppar. När din tofu är stekt på alla sidor och fått fin färg, lägg tärningarna åt sidan i en skål.

Skär dina grönsaker i tuggvänliga bitar och skivor. Stek sedan även dessa på medelvärme tills de blivit genomstekta men fortfarande är krispiga. Lägg dem sedan åt sidan tillsammans med den stekta tofun.

Koka dina risnudlar enligt anvisningarna på förpackningen.

Blanda alla ingredienser till såsen i en skål och vispa ordentligt så att du får en jämn sås och majsstärkelsen fördelas i hela innehållet. Värm stekpannan till medelvärme igen och vispa såsen i skålen ordentligt innan du häller den i den varma stekpannan. Låt såsen småkoka någon minut under konstant omrörning tills den har tjocknat.

När din sås är härligt tjock och krämig, häll i den stekta tofun och grönsakerna och blanda allt så att de blir täckta i såsen. Servera mandelwoken ovanpå dina nykokta risnudlar och toppa med sesamfrön.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

3 sorters vegansk sill
Sill är ett måste på mångas julbord, och det går utmärkt att göra en vegansk variant! Här listar vi tre vanliga sillfavoriter i vegansk tappning. Du kan välja mellan att använda aubergine eller svamp som substitut för sillen. Bäst resulta...
Apelsinglögg med inslag av kanel & kardemumma
Snart är det dags för advent och julen står återigen för dörren! Varför inte göra din egen apelsinglögg med härliga inslag av kanel och kardemumma? Receptet finner du här.
Bakad sötpotatis med avokado, lime och koriander
Bakad sötpotatis är en enkel men fantastisk god rätt som passar till både lunch och middag. I detta recept kombineras potatisens söttma med typisk mexikanska smaker som avokado, lime och koriander.
Baked mac 'n' cheese
Denna veganska mac 'n' cheese är otroligt krämig och perfekt när du vill ha 'comfort food'. Det är svårt att tro att denna ostsås bara innehåller nyttiga ingredienser (växter!) när du sätter tänderna i denna veganiserade, amerikanska klassiker!
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!