Vegansk Bounty

Förberedelse 10 min | Tillagningstid 20 min | Portioner 7-8 bars |
Du behöver
2,5 dl riven kokos
0.5 dl smält kokossmör
2 msk lönnsirap
En nypa vaniljpulver
ca 1 dl kokosgrädde
ca 125 g mörk choklad (Jag använde 60% kakaohalt)
Gör så här
- Kör den rivna kokosen i en mixer eller matberedare tills kokosflagorna blivit mindre i storlek. Häll sedan detta i en bunke tillsammans med det smälta kokossmöret, lönnsirapen, vaniljen och kokosgrädden. Mosa ihop alla ingredienser tills du får en jämn och fast fyllning.
- Forma massan till karaktäristiska Bountybars, eller rulla den till bollar. Lägg dem sedan på en tallrik med bakplåtspapper och stoppa in tallriken i frysen när du format all fyllning.
- Smält chokladen över ett vattenbad medan fyllningen stelnar i frysen. Detta gör du genom att lägga en djup tallrik över en gryta med uppkokat vatten, och sedan lägger du chokladen i tallriken.
- När chokladen har smält, ta ut fyllningen från frysen och rulla den i chokladen med hjälp av två gafflar. Lägg dina chokladtäckta Bountybars eller bollar åt sidan på en tallrik med bakplåtspapper. När alla bars är rullade i choklad, ställ in dem i kylen eller frysen tills chokladen stelnat.
- Sen är dina veganska Bountybars redo att avnjutas! Förvara dem i en luftsäker burk i kylen om du inte äter upp alla på en gång ;)
- Tips! Se receptet på video genom att klicka på den röda playsymbolen uppe i hörnet!
« Visa alla nyheter |