Värmande paprikasoppa med mynta i gruppen Recept / Nötfritt hos Green Warrior (recept_2018_09_18_33)

Värmande paprikasoppa med mynta

Värmande soppa med en härlig röd färg, paprikorna ger karaktär och mynta bryter av härligt. En snabblagad rätt för höstmyset!
Tillagningstid: 20 min
2 portioner
Av: Daniel Askås

Ingredienser

4 röda paprikor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 dl vatten
Ca. 1 msk citronsaft
Svartpeppar och salt
Myntablad

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj, kärna ur och dela 4 röda paprikor i halvor. Placera dessa på en plåt med bakplåtspapper.

Stek paprikorna i ugnen i ca. 15 minuter, till dom börjar få lite färg på skalen.

När paprikorna är färdiga, ta ut plåten och ställ dom på svalning.

Hacka 1 gul lök i små bitar och pressa 2 vitlöksklyfor. Pressa en citronhalva i juicepress.

Ta fram din matberedare och lägg i paprikahalvorna med lite vatten och kör tills paprikorna är mixad slät.

Häll i paprikamixen tillsammans med ca. 4 dl vatten i en gryta/kastrull och låt koka upp, häll i den hackade löken tillsammans med vitlöken, låt puttra på svag värme i totalt ca. 10 min.

Häll i citronsaften, krydda med salt och svartpeppar och smaka av.

Servera soppan med myntablad.

Pssst!

  • Dela

Receptikoner

Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.

  • = Veganskt (Alla våra recept är veganska!)
  • = Sojafritt
  • = Glutenfritt
  • = Snabblagat (Klart på max 30 min)
  • = Nötfritt
  • = Raw
Antal: