Pumpapannacotta med kokosgrädde och pekannötter

Vegansk pumpapannacotta med kokosgrädde och pekannötter
Vi har fångat den typiska pumpkin pie spice-smaken i en pannacotta, en perfekt höstdessert. Istället för gelatin används agar agar, ett bra veganskt elternativ till puddingar av alla slag.

Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
5

Du behöver

400 ml kokosmjölk
2 dl pumpapuré (köpt eller egengjord)
0.5 dl lönnsirap
1 tsk kanel
1 krm muskot
En nypa nejlika
En nypa salt
En nypa vaniljpulver
0.5 tsk agar agar

Toppings:
Pekannötter
Flarn av smält kokossocker (Kan uteslutas)

Gör så här

  1. Ställ kokosmjölken i kyllen några timmar innan du börjar, eller en timme i frysen, så att den stelanar till lite.
  2. Öppna burken med kokosmjölk och skopa ut det hårdnade kokosmassan och lägg i en skål. Ställ den i kylen tills vidare.
  3. Häll resten av innehållet i kokosmjölksburken i en gryta. Tillsätt agar agar och låt koka upp under omrörning. Låt det koka i 3-5 minuter så att agarpulvret aktiverad. Ta sedan grytan av plattan.
  4. Tillsätt pumpapuré, lönnsirap och kryddor (inklusive vaniljpulver) i grytan och rör runt så att allt bildar en jämn smet. Skeda upp smeten i 5 portionsskålar, ca 1 dl i varje, och släta ut toppen. Ställ i kylen i ca 30 minuter så att pannacottan stelnar.
  5. Om du vill göra ett sockerflarn till dekoration, ta fram ett bakplåtspapper. Smält 4 msk kokossocker i en gryta på medelhög värme. Det är lätt att bränna sockret, så börja hellre på lägre värmen och låt det ta längre tid. Rör runt med en sked tills sockret har blivit en lös massa, ta upp en klick och kleta snabbt ut den på bakplåtspappret. Det stelnar fort, så du behöver vara snabb. Upprepa tills du har ett flarn till varje pannacotta.
  6. När pannacottan stelnat, ta fram kokosmassan du ställt in i kylen. Tillsätt en nypa vaniljpulver och visspa till en fluffig kokosgrädde.
  7. Toppa pannacottan med en klick kokosgrädde och dekorera med pekannötter och sockreflar, om du gjort ett sådant, och servera.


« Visa alla nyheter

Sugen på fler veganska läckerheter?

Vegansk chailatte med vanilj
Hösten är här! Och då kan man behöva något värmande att mysa till det med. Denna chailatte med vanilj är perfekt om du vill ha något snabbt men som ändå sätter guldkant på vardagen.

Chialatte med vanilj

Veganskt pumpkin bread
Detta kryddiga Pumpkin Bread är ett amerikanskt fikabröd liknande mjuk pepparkaka, men med pumpa och härligt höstiga kryddor. Ett enkelt och gott alternativ till fikabordet!

Pumpkin Bread

Grillad smörgås mes vegansk pesto
Detta recept bjuder på pasta med smakrik tomatsås och biffar gjorda på bönor, morot och ärtor. Servera gärna med bladgrönsaker.

Spaghetti med bönbiffar

Grillad smörgås mes vegansk pesto
Hösten är här! Och med det kallare vädret väcks suget för varmare rätter. Denna grillade smörgås är perfekt en blåsig höstdag, antingen för sig själv eller som tillbehör till en mustig soppa.

Grillad smörgås med avokadopesto

Vegansk fudge
Dessa jordnötsmörbaserade godsaker smälter i munnen och är snabba att fixa när suget kickar in. Få ingredienser och lönnsirap som står för det söta.

Vegansk fudge

Vegansk röd pesto med pasta
Denna röda pesto på grillad paprika och soltorkade tomater är en snabblagad smakupplevelse som passar perfekt till middag när du vill ha något enkelt, men gott. Klar på endast 15 minuter!

Pasta med röd pesto

Banankaka
Blev sugen på en sockerkaka och insåg att det var ett tag sedan jag åt en, innan jag blev vegan. Utmaningen var att baka en utan socker eller margarin. Lösningen blev en kaka med banan, avokado och lönnsirap.

Banankaka med avokado

Vegansk pizza med vegansk mozzarella
Finns det något bättre än en riktigt perfekt pizza? Denna pizza har tunn, frasig botten, en örtdoftande tomatsås och en krämig mozzarella. Helt vegansk, såklart!

Pizza med vegansk mozzarella

Veganska våfflor
Sugen på en välsmakande, mättande och snabblagad soppa som middag en småkylig höstkväll? Med bönor, nudlar och kokosmjölk ger detta recept dig just det.

Nudel- och bönsoppa med lime

Vegansk avokadopesto
Denna härliga avokadopesto kan användas till allt från pasta och zucchininudlar till grillade smörgåsar och dipp för grönsaker eller kex. Perfekt om du vill ha en sås med mycket smak men med minimal tillagningstid.

Krämig avokadopesto

Veganska våfflor
Kan man laga våfflor utan mjölk och ägg? Såklart! Följ detta enkla recept så har du snart nygräddade, frasiga våfflor på tallriken.

Veganska våfflor

Vegansk linsbolognese
Denna smakrika bolognese är perfekt när du vill ha en snabblagad middag! Örterna ger en härlig smak till denna klassiska pastarätt.

Örtig linsbolognese

Vegansk sommardrink med melon, hallon och lime
Söker du svalka i sommarhettan? Testa då denna isiga drink med sommarens bästa smaker!

Sommardrink med melon, hallon & lime

Kryddade enchiladas
Kul mat för en kväll framför tv´n eller middag med kompisarna, du bestämmer! Välsmakande enchiladas med bland annat bönor, majs och lime. Avokado som tillbehör bryter av och ger en mildhet.

Kryddade enchiladas

Vegansk mac 'n' cheese
Denna veganska mac 'n' cheese är otroligt krämig och perfekt när du vill ha 'comfort food'. Det är svårt att tro att denna ostsås bara innehåller nyttiga ingredienser (växter!) när du sätter tänderna i denna veganiserade, amerikanska klassiker!

Baked mac 'n' cheese

Vegansk Sheperd's pie
Shepherd's Pie är en brittisk klassiker som här omvandlats till en vegansk variant. Perfekt en kylig höst- eller vinterdag, eller om du bara är sugen på något riktigt värmande och gott. I vårt hushåll är vi oense om vi föredrar rätten med eller utan ärtor, du bestämmer själv :)

Klassisk Shepherd's Pie