Lila smoothiebowl med hemmmagjord granola

Smoothiebowl med hemmagjord granola
Smoothiebowls är den perfekta lyxfrukosten! Denna är dessutom toppad med vår hemmagjorda granola, som är så god att du kommer vilja äta den utan ha någonting till. Granolan är även god att ha som topping på nicecream.

Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
2

Du behöver

Till smoothien:
ca 4 bananer (beroende på storlek)
4 dl frysta bär (vi använde 2 dl bjönbär, 1 dl hallon och 1 dl blåbär)
ca 2-4 dl vatten (beroende på önskad konsisens)
Frukt, bär och nötter att toppa med (vi använde fikon, kiwi, banan, hallon, gojibär och kokos)

Till granolan:
1 dl havregryn
3 msk kokos
1.5 msk krossade linfön
2 msk finhackade hasselnötter
Lite vaniljpulver, massa kanel (vi gillar kanel!)
ca 2-4 msk lönnsirap

Gör så här

  1. Börja med granolan. Blanda alla torra ingredienser i en skål och tillsätt sedan sirapen. Smeten ska bli fast och kletig, men fortfarande smulig.
  2. Sprid ut granolasmeten på ett bakplåtspapper i lagom stora klumpar och grädda i ugnen i 5-10 minuter på 150 grader. Den ska få lite färg och kommer dofta ljuvligt, men se upp så den inte bräns. Låt sedan granolan svalna på plåten medan du gör smoothien.
  3. Mixa bananer, vatten och de frysta bären i en mixer tills den har en jämn och fin konsistens. För en lite matigare version kan du även tillsätta en avokado i blandningen.
  4. Sleva upp smootien i två tallrikar och toppa med skivad frukt, bär, nötter och frön - ta vad du gillar eller använd samma som oss.
  5. Toppa sedan med granolan. Om det mot förmodan skulle bli granola över så kan du spara den i en lufttät glasburk i rumstemperartur i upp till 3 veckor. Du kan därför även göra en större sats granola i förväg, så du har den klar när du behöver den.


« Visa alla nyheter

Sugen på fler veganska läckerheter?

Vegansk rödbetssallad
Rödbetssallad är en klassiker på julbordet, och det är superlätt att göra en vegansk version. Dessutom är den jättegod! Passar lika bra på jultallriken som på smörgåsen.

Klassisk röbetssallad

Veganska lussebullar och saffranskaka med mandelfyllning
I juletid är det dags för julbak! Detta är ett recept på klassiska lussebullar i vegansk tappning och en himelskt god saffranskaka med fyllning av mandelmassa och kardemumma.

Klassiska lussekatter & saffranskaka med mandelfyllning

Vegansk potatisgratäng med persiljasmul
Inget slår en riktigt god potatisgratäng! Funkar lika bra till vardags som till fest. Med persiljasmul på toppen får denna klassiker en ny dimension.

Potatisgratäng med persiljasmul

Vegansk apelsinglögg med kanel & kardemumma
Snart är det dags för advent och julen står återigen för dörren! Varför inte göra din egen apelsinglögg med härliga inslag av kanel och kardemumma? Receptet finner du här.

Apelsinglögg med inslag av kanel & kardemumma

Vegansk potatissoppa med röda linser
Hemligheten till en riktigt god soppa är att den ska få koka länge! Då hinner smakerna utvecklas ordentligt och tar din soppa till en helt ny nivå.

Rustik potatissoppa med röda linser

Vegansk choklad med pekannötter, kokos och mandel
Dessa små pekanbites är perfekt för att lindra sötsuget eller som tillbehör till en kopp kaffe eller te.

Pekanbites

Vegansk stekt blomkålsris med wokade grönsaker och chili-limedressing
Denna färgsprakande wok med stekt blomkålsris och smakrik dressing är en härlig vardagsmiddag om du är sugen på en riktig grönsaksboost!

Stekt blomkålsris med wokade grönsaker och chili-limedressing

2017-11-13
Kikärtsburgare med ärtpesto
Sugen på en smarrig vegansk burgare? Då ska du prova denna kikärtsburgare med en ljuvlig ärtpesto som smakhöjare. Servera med potatis och sallad och du har en mättande lunch eller middag.

Kikärtsburgare med ärtpesto

Vegansk thaisoppa med grön curry och kelpnudlar
Denna thaisoppa har ett härligt sting av grön curry och lime, och det blir en fräsch kontrast mellan de krispiga grönsakerna och den krämiga kokosmjölken. Perfekt om du vill ha en snabb middag med mycket smak.

Thaisoppa med grön curry och kelpnudlar

Vegansk sötpotatiskbowl
Denna sötpotatisbowl är ett snabbt och gott alternativ när du vill ha någonting riktigt mättande och näringspackat. Denna bowl är en härlig blandning mellan tillagat och raw och ger dig en härlig mättnadskänsla i magen.

Sötpotatisbowl

2017-10-23
Värmande vegansk paprikasoppa med mynta
Värmande soppa med en härlig röd färg, paprikorna ger karaktär och mynta bryter av härligt. En snabblagad rätt för höstmyset!

Värmande paprikasoppa med mynta

2017-10-23
Varm höstsallad med morötter, sparris och pumpakärnor
Mjuka morötter och knaprig sparris möter groddar och rostade pumpakärnor i denna enkla men mättande rätt.

Varm höstsallad med morötter, sparris och pumpakärnor

Vegansk pumpapannacotta med kokosgrädde och pekannötter
Vi har fångat den typiska pumpkin pie spice-smaken i en pannacotta, en perfekt höstdessert. Istället för gelatin används agar agar, ett bra veganskt elternativ till puddingar av alla slag.

Pumpapannacotta med kokosgrädde och pekannötter

2017-10-16
Grönsallad med sötpotatis och avokado
Detta är en mycket smarrig, nyttig och snabblagad sallad. Näringsmässigt är den varierad och innehållsmässigt behöver du inte så många ingredienser.

Grönsallad med sötpotatis och avokado

Vegansk glass, nicecream
Nicecream är en glass gjord på frysta bananer. Perfekt krämighet för den ultimata glasskänslan - plus att det dessutom är nyttigt! Toppa med denna superenkla chokladsås, dina favoritbär och nötter.

Nicecream med chokladsås

Vegansk linssoppa med curry
Denna matiga linssoppa är en perfekt lunch när du vill ha något värmande. Curryn och citronen ger en ger en distinkt smak som särskiljer denna soppa från andra linssoppor.

Värmande linssoppa med curry