Lila smoothiebowl med hemmmagjord granola

Smoothiebowl med hemmagjord granola
Smoothiebowls är den perfekta lyxfrukosten! Denna är dessutom toppad med vår hemmagjorda granola, som är så god att du kommer vilja äta den utan ha någonting till. Granolan är även god att ha som topping på nicecream.

Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
2

Du behöver

Till smoothien:
ca 4 bananer (beroende på storlek)
4 dl frysta bär (vi använde 2 dl bjönbär, 1 dl hallon och 1 dl blåbär)
ca 2-4 dl vatten (beroende på önskad konsisens)
Frukt, bär och nötter att toppa med (vi använde fikon, kiwi, banan, hallon, gojibär och kokos)

Till granolan:
1 dl havregryn
3 msk kokos
1.5 msk krossade linfön
2 msk finhackade hasselnötter
Lite vaniljpulver, massa kanel (vi gillar kanel!)
ca 2-4 msk lönnsirap

Gör så här

  1. Börja med granolan. Blanda alla torra ingredienser i en skål och tillsätt sedan sirapen. Smeten ska bli fast och kletig, men fortfarande smulig.
  2. Sprid ut granolasmeten på ett bakplåtspapper i lagom stora klumpar och grädda i ugnen i 5-10 minuter på 150 grader. Den ska få lite färg och kommer dofta ljuvligt, men se upp så den inte bräns. Låt sedan granolan svalna på plåten medan du gör smoothien.
  3. Mixa bananer, vatten och de frysta bären i en mixer tills den har en jämn och fin konsistens. För en lite matigare version kan du även tillsätta en avokado i blandningen.
  4. Sleva upp smootien i två tallrikar och toppa med skivad frukt, bär, nötter och frön - ta vad du gillar eller använd samma som oss.
  5. Toppa sedan med granolan. Om det mot förmodan skulle bli granola över så kan du spara den i en lufttät glasburk i rumstemperartur i upp till 3 veckor. Du kan därför även göra en större sats granola i förväg, så du har den klar när du behöver den.


« Visa alla nyheter

Sugen på fler veganska läckerheter?

Röd linspasta med sojabönor
Sugen på en supermättande, snabblagad och proteinrik måltid? Testa då denna pastarätt med linspasta och sojabönor med tahinidressing.

Linspasta med sojabönor och tahinidressing

Veganska chokladtryfflar med hasselnötskross
Dessa chokladtryfflar är himmelskt goda, och så enkla att göra! Ge bort dem till någon du tycker om, eller behåll dem för dig själv - valet är ditt!

Cholkadtryfflar med hasselnötskross

Mättande chiligryta med bönor och lime
Detta recept bjuder på en smakrik, mättande chiligryta baserad på bönor, linser, tomat och kryddor.

Chiligryta med linser och lime, serverad med frölimpa

Vegansk grön juice
Boosta din kost med en grön juice fylld av vitaminer och mineraler! Ett fantastiskt sätt att få i sig mer grönt på ett enkelt och gott sätt. Använd vad du har hemma eller följ vårt recept.

Green Warrior juice

Veganska rostade kikärtor med quinoa och avokadosallad
Denna härliga rätt blir en snabb och mättande lunch eller middag! På bara 30 minuter har du en måltid som är både kryddig, krämig och proteinrik.

Chili- & paprikarostade kikärtor med quinoa och avokadosallad

Vegansk chunkey monkey nicecream
Ben & Jerry's släng er i väggen! Nu kan du göra din egna bananglass inspirerad av Chunkey Monkey. Superenkelt, supersnabbt och supergott! Vad mer kan man begära?

Chunkey Monkey Nicecream

2018-01-08
Sötpotatisbowl med ärtor, morötter och lime
Bowls kan man variera i princip i oändlighet, det finns så mycket gott man kan mixa. Denna bowl utgår från sötpotatis, ärtor, morätter, gurka med mera och garanterat en härlig mättnadskänsla efter att du ätit den.

Sötpotatisbowl med ärtor, morötter och lime

2018-01-01
Fyllig pizza med ruccola & zucchini
Sugen på en fyllig, mättande pizza toppad med grönsaker? Detta enkla recept är snabbt att tillaga och ger fyra stora pizzor, till hela familjen eller extra matlådor.

Fyllig pizza med ruccola & zucchini

De bästa veganska recepten 2017
2017 var året då Green Warriors nya site lanserades! Sedan den 22 februari har vi regelbundet uppdaterat sidan med nya recept, och här finner ni de 10 mest populära från året som gått.

Best of 2017 - De 10 populäraste recepten

Vegansk risalamalta
Denna risalamalta är gjord med kokosmjölk vilket ger den en härligt krämig och rund smak. Drottningsylten ger en syrlig touch till denna klassiska juldessert.

Kokosrisalamalta med drottningsylt

Veganska grönkålsbollar till julbordet
Om du är intresserad av ett grönare julbord är detta ett recept för dig! Dessa juliga bollar med grönkål är ett färglatt och gott alternativ till din jultallrik.

Julbollar med grönkål

Vegansk knäck utan olja
Knäck är ett måste på julen, i alla fall för mig! Här kommer ett enkelt recept som ger dig fantastiskt god knäck. Trots kokosmjölken smakar knäcken precis som klassisk knäck ska smaka.

Knäck

Vegansk rödbetssallad
Rödbetssallad är en klassiker på julbordet, och det är superlätt att göra en vegansk version. Dessutom är den jättegod! Passar lika bra på jultallriken som på smörgåsen.

Klassisk röbetssallad

Veganska lussebullar och saffranskaka med mandelfyllning
I juletid är det dags för julbak! Detta är ett recept på klassiska lussebullar i vegansk tappning och en himelskt god saffranskaka med fyllning av mandelmassa och kardemumma.

Klassiska lussekatter & saffranskaka med mandelfyllning

Vegansk potatisgratäng med persiljasmul
Inget slår en riktigt god potatisgratäng! Funkar lika bra till vardags som till fest. Med persiljasmul på toppen får denna klassiker en ny dimension.

Potatisgratäng med persiljasmul

Vegansk apelsinglögg med kanel & kardemumma
Snart är det dags för advent och julen står återigen för dörren! Varför inte göra din egen apelsinglögg med härliga inslag av kanel och kardemumma? Receptet finner du här.

Apelsinglögg med inslag av kanel & kardemumma