Kikärtsburgare med ärtpesto

Kikärtsburgare med ärtpesto
Sugen på en smarrig vegansk burgare? Då ska du prova denna kikärtsburgare med en ljuvlig ärtpesto som smakhöjare. Servera med potatis och sallad och du har en mättande lunch eller middag.

Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
2

Du behöver

Ärtpesto:
3 dl ärtor
1 avokado
1 msk citronsaft
1 dl cashewnötter
Salt och svartpeppar

Burgare:
1 pkt kikärtor
2 små tomater
Purjolök
1 normalstor morot
5 tsk potatisstärkelse
1 msk limesaft
Oregano, basilika, svartpeppar, salt

Gör så här

  1. Lägg 1 dl cashewnötter i vatten för att mjukna upp lite.
  2. Koka upp vatten i kastrull för 3 dl ärtor. Låt ärtorna koka färdigt och häll sedan av vattenspadet och ställ ärtorna på svalning.
  3. Kärna ur en mogen avokado och ta ur fruktköttet.
  4. Ta fram matberedaren och lägg i dom svala ärtorna, avokado, cashewnötterna, citronsaft och krydda sedan med önskad mängd svartpeppar och salt. Kör matberedaren ca. 1,5 minuter och se till att det blir lite fluffigt och bra mixat. Smaka av.
    Nu är ärtpeston klar, ställ den i kylskåp i väntan på att användas.
  5. Dags att göra burgarna - sätt igång ugnen på 225 grader och ta fram ett paket kikärtor (ca. 400 g), 2 plommontomater, purjolök (ca. 4 cm av skaftet) och 1 sköljd morot och placera alla dessa ingredienser i matberedaren.
    Krydda över med svartpeppar (några varv), lite salt, några skak oregano och basilika. Avsluta med att hälla över 1 msk lime-/citronsaft. Häll ca. 5 tsk potatisstärkelse över, denna ska binda ihop burgarmixen.
  6. Kör matberedaren i minst 1 minut och kolla sedan konsistensen, den ska vara lagom fast så det går att forma burgare av dom.
    Känns den lite för lös, häll över lite mer stärkelse och mixa lite mer.
  7. Forma burgarna med händerna och placera dom sedan på plåt med bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen i ca. 30 minuter.
  8. Placera dom färdiga burgarna i ditt favoritburgarbröd, lägg på en ganska stor mängd ärtpesto.
    Ät dom med sallad, lök och ugnstekt potatis.



« Visa alla nyheter
Publicerad 2017-11-13, 07:00
Uppdaterad 2017-11-12, 07:00

Sugen på fler veganska läckerheter?

Vegansk mac 'n' cheese
Denna veganska mac 'n' cheese är otroligt krämig och perfekt när du vill ha 'comfort food'. Det är svårt att tro att denna ostsås bara innehåller nyttiga ingredienser (växter!) när du sätter tänderna i denna veganiserade, amerikanska klassiker!

Baked mac 'n' cheese

Vegansk Sheperd's pie
Shepherd's Pie är en brittisk klassiker som här omvandlats till en vegansk variant. Perfekt en kylig höst- eller vinterdag, eller om du bara är sugen på något riktigt värmande och gott. I vårt hushåll är vi oense om vi föredrar rätten med eller utan ärtor, du bestämmer själv :)

Klassisk Shepherd's Pie

Veganska date pops med choklad och nötter
Varför göra cake pops, när du kan göra Date Pops?? Dessa enkla och goda läckerbitar passar perfekt till ett kalas eller om du bara är på humör för något riktigt smaskigt.

Date pops

Veganska spenatbiffar med quinoa och mangosalsa
Dessa biffar är gjorda på quinoa och röda linser och serveras tillsammans med en härligt frisk mangosalsa.

Spenatbiffar med quinoa & mangosalsa

Vegansk Bounty
När jag växte upp var Bounty ett av mina favoritgodisar. Innan jag skapade detta recept hade jag inte ätit Bounty på flera år, och detta recept är en riktigt bra vegansk variant på denna välkända godisbit.

Vegansk Bounty

Veganska tacos med rostad blomkål och coleslaw
Testa något nytt till nästa tacofredag med dessa läckra minitacos med paprikarostad blomkål och coleslaw!

Tacos med paprikarostad blomkål & coleslaw

Vegansk ramen nudelbowl
Ramen och nudelbowls av alla dess slag har ökat i popularitet. Denna rätt med influenser från Asien går snabbt att fixa i ordning, men snålar inte på smaken.

Nudelbowl med miso, svamp och chili

Vegansk pasta Alfredo
Pasta Alfredo är en härligt krämig pastasås med smak av vitlök och persilja. Passar perfekt tillsammans med vitlöksbröd för extra lyx!

Pasta Alfredo

Spaghetti med nöt- och blomkålsfärs
Sugen på en snabblagad pastarätt med en supersmarrig färssås gjord på bland annat blomkål? Spana då in detta recept.

Spaghetti med nöt- och blomkålsfärs

Vegansk sushi
Den bästa veganska sushin gör du hemma ditt eget kök! Passar perfekt med denna kryddiga dippsås med ingefära, vitlök och chili.

Sushi och dippsås med sting

Röd linspasta med sojabönor
Sugen på en supermättande, snabblagad och proteinrik måltid? Testa då denna pastarätt med linspasta och sojabönor med tahinidressing.

Linspasta med sojabönor och tahinidressing

Veganska chokladtryfflar med hasselnötskross
Dessa chokladtryfflar är himmelskt goda, och så enkla att göra! Ge bort dem till någon du tycker om, eller behåll dem för dig själv - valet är ditt!

Cholkadtryfflar med hasselnötskross

Mättande chiligryta med bönor och lime
Detta recept bjuder på en smakrik, mättande chiligryta baserad på bönor, linser, tomat och kryddor.

Chiligryta med linser och lime, serverad med frölimpa

Vegansk grön juice
Boosta din kost med en grön juice fylld av vitaminer och mineraler! Ett fantastiskt sätt att få i sig mer grönt på ett enkelt och gott sätt. Använd vad du har hemma eller följ vårt recept.

Green Warrior juice

Veganska rostade kikärtor med quinoa och avokadosallad
Denna härliga rätt blir en snabb och mättande lunch eller middag! På bara 30 minuter har du en måltid som är både kryddig, krämig och proteinrik.

Chili- & paprikarostade kikärtor med quinoa och avokadosallad

Vegansk chunkey monkey nicecream
Ben & Jerry's släng er i väggen! Nu kan du göra din egna bananglass inspirerad av Chunkey Monkey. Superenkelt, supersnabbt och supergott! Vad mer kan man begära?

Chunkey Monkey Nicecream