Kikärtsburgare med ärtpesto

Kikärtsburgare med ärtpesto
Sugen på en smarrig vegansk burgare? Då ska du prova denna kikärtsburgare med en ljuvlig ärtpesto som smakhöjare. Servera med potatis och sallad och du har en mättande lunch eller middag.

Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
2

Du behöver

Ärtpesto:
3 dl ärtor
1 avokado
1 msk citronsaft
1 dl cashewnötter
Salt och svartpeppar

Burgare:
1 pkt kikärtor
2 små tomater
Purjolök
1 normalstor morot
5 tsk potatisstärkelse
1 msk limesaft
Oregano, basilika, svartpeppar, salt

Gör så här

  1. Lägg 1 dl cashewnötter i vatten för att mjukna upp lite.
  2. Koka upp vatten i kastrull för 3 dl ärtor. Låt ärtorna koka färdigt och häll sedan av vattenspadet och ställ ärtorna på svalning.
  3. Kärna ur en mogen avokado och ta ur fruktköttet.
  4. Ta fram matberedaren och lägg i dom svala ärtorna, avokado, cashewnötterna, citronsaft och krydda sedan med önskad mängd svartpeppar och salt. Kör matberedaren ca. 1,5 minuter och se till att det blir lite fluffigt och bra mixat. Smaka av.
    Nu är ärtpeston klar, ställ den i kylskåp i väntan på att användas.
  5. Dags att göra burgarna - sätt igång ugnen på 225 grader och ta fram ett paket kikärtor (ca. 400 g), 2 plommontomater, purjolök (ca. 4 cm av skaftet) och 1 sköljd morot och placera alla dessa ingredienser i matberedaren.
    Krydda över med svartpeppar (några varv), lite salt, några skak oregano och basilika. Avsluta med att hälla över 1 msk lime-/citronsaft. Häll ca. 5 tsk potatisstärkelse över, denna ska binda ihop burgarmixen.
  6. Kör matberedaren i minst 1 minut och kolla sedan konsistensen, den ska vara lagom fast så det går att forma burgare av dom.
    Känns den lite för lös, häll över lite mer stärkelse och mixa lite mer.
  7. Forma burgarna med händerna och placera dom sedan på plåt med bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen i ca. 30 minuter.
  8. Placera dom färdiga burgarna i ditt favoritburgarbröd, lägg på en ganska stor mängd ärtpesto.
    Ät dom med sallad, lök och ugnstekt potatis.



« Visa alla nyheter
Publicerad 2017-11-13, 07:00
Uppdaterad 2017-11-12, 07:00

Sugen på fler veganska läckerheter?

Vegansk chunkey monkey nicecream
Ben & Jerry's släng er i väggen! Nu kan du göra din egna bananglass inspirerad av Chunkey Monkey. Superenkelt, supersnabbt och supergott! Vad mer kan man begära?

Chunkey Monkey Nicecream

2018-01-08
Sötpotatisbowl med ärtor, morötter och lime
Bowls kan man variera i princip i oändlighet, det finns så mycket gott man kan mixa. Denna bowl utgår från sötpotatis, ärtor, morätter, gurka med mera och garanterat en härlig mättnadskänsla efter att du ätit den.

Sötpotatisbowl med ärtor, morötter och lime

2018-01-01
Fyllig pizza med ruccola & zucchini
Sugen på en fyllig, mättande pizza toppad med grönsaker? Detta enkla recept är snabbt att tillaga och ger fyra stora pizzor, till hela familjen eller extra matlådor.

Fyllig pizza med ruccola & zucchini

De bästa veganska recepten 2017
2017 var året då Green Warriors nya site lanserades! Sedan den 22 februari har vi regelbundet uppdaterat sidan med nya recept, och här finner ni de 10 mest populära från året som gått.

Best of 2017 - De 10 populäraste recepten

Vegansk risalamalta
Denna risalamalta är gjord med kokosmjölk vilket ger den en härligt krämig och rund smak. Drottningsylten ger en syrlig touch till denna klassiska juldessert.

Kokosrisalamalta med drottningsylt

Veganska grönkålsbollar till julbordet
Om du är intresserad av ett grönare julbord är detta ett recept för dig! Dessa juliga bollar med grönkål är ett färglatt och gott alternativ till din jultallrik.

Julbollar med grönkål

Vegansk knäck utan olja
Knäck är ett måste på julen, i alla fall för mig! Här kommer ett enkelt recept som ger dig fantastiskt god knäck. Trots kokosmjölken smakar knäcken precis som klassisk knäck ska smaka.

Knäck

Vegansk rödbetssallad
Rödbetssallad är en klassiker på julbordet, och det är superlätt att göra en vegansk version. Dessutom är den jättegod! Passar lika bra på jultallriken som på smörgåsen.

Klassisk röbetssallad

Veganska lussebullar och saffranskaka med mandelfyllning
I juletid är det dags för julbak! Detta är ett recept på klassiska lussebullar i vegansk tappning och en himelskt god saffranskaka med fyllning av mandelmassa och kardemumma.

Klassiska lussekatter & saffranskaka med mandelfyllning

Vegansk potatisgratäng med persiljasmul
Inget slår en riktigt god potatisgratäng! Funkar lika bra till vardags som till fest. Med persiljasmul på toppen får denna klassiker en ny dimension.

Potatisgratäng med persiljasmul

Vegansk apelsinglögg med kanel & kardemumma
Snart är det dags för advent och julen står återigen för dörren! Varför inte göra din egen apelsinglögg med härliga inslag av kanel och kardemumma? Receptet finner du här.

Apelsinglögg med inslag av kanel & kardemumma

Vegansk potatissoppa med röda linser
Hemligheten till en riktigt god soppa är att den ska få koka länge! Då hinner smakerna utvecklas ordentligt och tar din soppa till en helt ny nivå.

Rustik potatissoppa med röda linser

Vegansk choklad med pekannötter, kokos och mandel
Dessa små pekanbites är perfekt för att lindra sötsuget eller som tillbehör till en kopp kaffe eller te.

Pekanbites

Vegansk stekt blomkålsris med wokade grönsaker och chili-limedressing
Denna färgsprakande wok med stekt blomkålsris och smakrik dressing är en härlig vardagsmiddag om du är sugen på en riktig grönsaksboost!

Stekt blomkålsris med wokade grönsaker och chili-limedressing

2017-11-13
Kikärtsburgare med ärtpesto
Sugen på en smarrig vegansk burgare? Då ska du prova denna kikärtsburgare med en ljuvlig ärtpesto som smakhöjare. Servera med potatis och sallad och du har en mättande lunch eller middag.

Kikärtsburgare med ärtpesto

Vegansk thaisoppa med grön curry och kelpnudlar
Denna thaisoppa har ett härligt sting av grön curry och lime, och det blir en fräsch kontrast mellan de krispiga grönsakerna och den krämiga kokosmjölken. Perfekt om du vill ha en snabb middag med mycket smak.

Thaisoppa med grön curry och kelpnudlar