Julbollar med grönkål i gruppen Recept / Sojafritt hos Green Warrior (recept_2018_09_18_45)

Julbollar med grönkål

Om du är intresserad av ett grönare julbord är detta ett recept för dig! Dessa juliga bollar med grönkål är ett färgglatt och gott alternativ till din jultallrik.
Tillagningstid: 40 min
ca 30 st
Av: Sanna Karlin

Ingredienser

1 stor rödlök
1 liten röd paprika
2 stora blad grönkål
1 dl okokt vit quinoa
230 g avrunna och sköljda kikärtor
1 dl pekannötter
1 dl majs
0.5-1 dl havremjöl
Salt, svartpeppar, 2 tsk vitlökspulver, 1.5 msk lökpulver

Gör så här

Koka 1 dl quinoa i 2 dl vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Ställ sedan åt sidan och låt svalna.

Hacka löken och paprikan grovt. Skär bort stjälken på grönkålen och hacka bladen i mindre bitar. Stek lök, paprika och grönkål i lite vatten i ca 5 minuter tills löken fått fin färg.

Häll övriga ingredienser, förutom havremjölet, i en matberedare och mixa till en jämn massa. Glöm inte att ha i den kokta quinoan. Tillsätt sedan de stekta grönsakerna och mixa igen tills allt blivit en fin smet utan stora bitar.

Rör ner havremjöl i smeten för hand tills den har en bra konsistens för rullning, och rulla ca 30 bollar av smeten.

Stek bollarna på medelvärme tills de får en gyllenbrun färg och en krispig yta. Om du vill kan du även ugnsbaka bollarna i 175 grader i ca 15 minuter.

Pssst!

  • Dela

Receptikoner

Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.

  • = Veganskt (Alla våra recept är veganska!)
  • = Sojafritt
  • = Glutenfritt
  • = Snabblagat (Klart på max 30 min)
  • = Nötfritt
  • = Raw
Antal: