Grillad smörgås med avokadopesto i gruppen Recept / Snabblagat hos Green Warrior (recept_2018_09_30_2)

Grillad smörgås med avokadopesto

Hösten är här! Och med det kallare vädret väcks suget för varmare rätter. Denna grillade smörgås är perfekt en blåsig höstdag, antingen för sig själv eller som tillbehör till en mustig soppa.
Tillagningstid: 10 min
2 portioner
Av: Sanna Karlin

Ingredienser

1 sats krämig avokadopesto
1 tomat
2 nävar babyspenat
En halv rödlök
Tempeh
Några droppar liquid somoke
1 tsk sojasås
Paprikapulver, svartpeppar, vitlökssalt

8 skivor bröd, gärna med fullkorn och surdeg

Gör så här

Skiva din tempeh i strimlor. Blanda ihop kryddor, sojasås och liquid smoke till en marinad och pensla på tempehn. Tillsätt eventuellt lite vatten till marinaden om det behövs. Om du vill kan du steka tempehskivorna lite i en stekpanna, annars går det bra att lägga dem i smörgåsen som de är.

På en skiva av brödet, lägg spenat, skivad tomat och en ordentlig klick avokadopesto. Lägg sedan på den skivade tempehn och toppa med skivad rödlök och ännu en liten klick pesto.

Lägg ett till bröd ovanpå och grilla sedan dina smörgåsar i en smörgåsgrill eller grillpanna tills de fått fin färg och blivit härligt frasiga. Servera som de är eller som tillbehör till en härlig soppa, tex vår kärmiga tomatsoppa.

Pssst!

  • Dela

Receptikoner

Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.

  • = Veganskt (Alla våra recept är veganska!)
  • = Sojafritt
  • = Glutenfritt
  • = Snabblagat (Klart på max 30 min)
  • = Nötfritt
  • = Raw
Antal: