Dadelbollar

Ibland blir även en vegan sugen på nått sött, och då finns det massa alternativ att äta förstås. En av våran favorit-go-to-sötsak är klassiska dadelbollar. Enkelt, smarrigt och snabblagat. Och inte onyttigt.

Förberedelse
5 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
Ca. 13 st

Du behöver

20 st färska dadlar
2.5 dl havregryn
4 msk kakao
Ev. en skvätt vatten
Kokosflingor

Gör så här

  1. Kärna ur alla dadlar och lägg dom i en matberedare.
  2. Häll i 2.5 dl havregryn ovanpå.
  3. Måtta ut ca. 4 msk kakao och häll över.
  4. I fall du hade lite otur och dadlarna inte var så där härligt färska som dom ska vara, häll även nån matsked vatten i.
  5. Kör allting tillsammans i matberedaren till det är bra mixat.
  6. Ta mindre mängder smet och rulla till lagom stora bollar som du sen rullar i kokosflingor och placerar i en burk.
  7. Ät direkt eller ställ in i kylskåp och ät senare. Dom står sig i ett antal dagar.


« Visa alla nyheter
Publicerad 2017-04-14, 13:21
Uppdaterad 2017-04-14, 13:21