Recept på Tofuspett & asiatisk slaw Recept på Tofuspett & asiatisk slaw från Green Warrior

Tofuspett & asiatisk slaw

Denna rätt är perfekt när du vill ha något fräscht och färgsprakande som samtidigt är mättande och smakrikt. Marinerade tofuspett med sesamfrön och en krispig slaw med asiatiska smaker.
Tillagningstid: 45 min  /  2 portioner  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

Slaw:
160 g strimlad vitkål
1 morot
1/8 rödlök
1/3 chili
1 liten bit riven ingefära
1 liten klyfta pressad vitlök
Juicen av 1/2 lime
1 msk vinäger
2 tsk lönnsirap
Salt, svartpeppar, chiliflakes (några nypor av varje)
Färsk koriander

Spett:
400 g tofu
1 msk olivolja
1 msk soja
1 msk lönnsirap
1 klyfta pressad vitlök
0.5-1 tsk sambal oelek
Salt, svartpeppar, ingefära (några nypor av varje)
Sesamfrön

Sås:
0.5 dl mandelsmör/jordnötssmör/cashewsmör
Juicen av 1/2 lime
2 msk sojasås
2 tsk lönnsirap
2 klyftor pressad vitlök
0.5 tsk sambal oelek
1 tsk sesamolja
2 dl vatten

Gör så här

Börja med din asiatiska slaw. Strimla vitkål, rödlök och chili tunt och riv moroten. Hacka i koriandern. Pressa lime i en liten skål och tillsätt vinäger, lönnsirap och kryddorna. Pressa i vitlöken och riv ner ingefäran och blanda alla ingredienser väl. Lägg de strimlade grönsakerna i en bunke och häll limeblandningen ovanpå och massera sedan in den i grönsakerna i några minuter. Ställ sedan in denna i kylen tills vidare.

Sätt ugnen på 200 grader. Skär tofun i 8 långa bitar och trä upp dem på spett. Blanda alla övriga ingredienser, utom sesamfröna, i en skål och pensla sedan tofun med marinaden ordentligt på alla sidor. Spara resten av marinaden till senare. Stek tofuspetten mitt i ugnen på en plåt med bakplåtspapper i ca 15 minuter. Vänd på dem efter halva tiden.

Medan spetten är i ugnen, gör din dippsås. Ta valfritt nötsmör i en skål och häll över kokhett vatten. Rör med en sked eller liten visp tills nötsmöret löst upp sig helt och du har en slät sås. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda väl.

När spetten varit i ugnen en kvart, ta ut dem och pensla dem med mer marinad och strö över sesamfrön. Stoppa tillbaka spetten i ugnen i ytterligare någon minut tills sesamfröna rostats lite.

Servera sedan tofuspetten med den asiatiska slawn och dippsåsen.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Hemmagjord tofu
Tro det eller ej, men tofu är faktiskt väldigt enkelt att göra hemma från grunden! Dessutom är det mycket billigare än att köpa i butik. Man gör helt enkelt en sojamjölk som kokas, koaguleras och sedan silas till ett block med tofu. I detta receptet l&#...
Mandelwok
Wok är en av mina absoluta favoriträtter! Det är ett enkelt och gott sätt att få i sig en stor mängd grönsaker, och med denna smarriga mandelsås tar du din wok till en helt ny nivå.
Sushi och dippsås med sting
Den bästa veganska sushin gör du hemma ditt eget kök! Passar perfekt med denna kryddiga dippsås med ingefära, vitlök och chili.
Vegansk ramen med shiitake
Ramen är den perfekta måltiden när du vill ha något snabbt och gott som både känns extra lyxigt men samtidigt innehåller mycket grönsaker. Denna variant är med udonnudlar, en tjockare typ av nudlar, och härlig shiitakesvamp.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!