Veganska syltkakor i gruppen Recept / Sötsaker hos Green Warrior (recept_2018-11-04)

Veganska syltkakor

En klassisk småkaka som alltid gör sig rätt på ditt kakfat, och i din mun. Enkelt att göra och extra kul med egengjord sylt.
Tillagningstid: 35 min  /  12 st  /  Av: Daniel Askås

Ingredienser

Kakdeg
150 g veganskt margarin
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl floursocker

Sylt
1 dl hallon (tinade eller färska)
1 msk chiafrön
1 tsk lönnsirap

Gör så här

Börja med sylten, har du frysta hallon (eller andra bär du föredrar) ha 2 dl i en skål. Antingen tinar du de i micron eller annars har du ställt fram de tidigare under dagen för att tina eller så använder du färska. När de tinat krymer de till ca. 1 dl.

Mosa bären med en gaffel till de är jämna, ha i chiafröna och sirapen och rör runt så det blandas. Ställ undan medan fröna sväller och gör sylten mer fast.

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält ca. 150 gram veganskt margarin i micron. Blanda mjölen och sockret i en bunke. Häll över margarinet och rör runt med en slev så det blandas till en mer fast deg.

Ta en bit av degen, rulla den till en liten boll mellan händerna. Platta den försiktigt med handflatan och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Med ett finger forma en grop mitt i kakan. Upprepa till du har ca. 12 kakor på plåten.

Ta skålen med din sylt och häll med t.ex. en tesked sylt i groparna.

Baka ca. 15 minuter i mitten av ugnen.

Låt svalna i rumstemperatur.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

No bake Äppelpaj
Bland blir även en vegan sugen på nått sött, och då är dadlar en utmärkt ingrediens, och paj ett trevlig tilltugg/efterrätt som man kan äta själv eller bjuda på. Denna äppelpaj är, förutom väldigt smarrig och snabblagad, no...
Dadelbollar
Ibland blir även en vegan sugen på nått sött, och då finns det massa alternativ att äta förstås. En av våran favorit-go-to-sötsak är klassiska dadelbollar. Enkelt, smarrigt och snabblagat. Och inte onyttigt.
Pumpkin Bread
Detta kryddiga Pumpkin Bread är ett amerikanskt fikabröd liknande mjuk pepparkaka, men med pumpa och härligt höstiga kryddor. Ett enkelt och gott alternativ till fikabordet!
Veganska syltkakor
En klassisk småkaka som alltid gör sig rätt på ditt kakfat, och i din mun. Enkelt att göra och extra kul med egengjord sylt.
Antal: