Veganska syltkakor i gruppen Recept / Sötsaker hos Green Warrior (recept_2018-11-04)

Veganska syltkakor

En klassisk småkaka som alltid gör sig rätt på ditt kakfat, och i din mun. Enkelt att göra och extra kul med egengjord sylt.
Tillagningstid: 35 min  /  12 st  /  Av: Daniel Askås  /  0/5

Ingredienser

Kakdeg
150 g veganskt margarin
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl floursocker

Sylt
1 dl hallon (tinade eller färska)
1 msk chiafrön
1 tsk lönnsirap

Gör så här

Börja med sylten, har du frysta hallon (eller andra bär du föredrar) ha 2 dl i en skål. Antingen tinar du de i micron eller annars har du ställt fram de tidigare under dagen för att tina eller så använder du färska. När de tinat krymer de till ca. 1 dl.

Mosa bären med en gaffel till de är jämna, ha i chiafröna och sirapen och rör runt så det blandas. Ställ undan medan fröna sväller och gör sylten mer fast.

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält ca. 150 gram veganskt margarin i micron. Blanda mjölen och sockret i en bunke. Häll över margarinet och rör runt med en slev så det blandas till en mer fast deg.

Ta en bit av degen, rulla den till en liten boll mellan händerna. Platta den försiktigt med handflatan och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Med ett finger forma en grop mitt i kakan. Upprepa till du har ca. 12 kakor på plåten.

Ta skålen med din sylt och häll med t.ex. en tesked sylt i groparna.

Baka ca. 15 minuter i mitten av ugnen.

Låt svalna i rumstemperatur.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Bananbollar
Sugen på nått lättlagat till frukost, mellanmål eller tv-snack? Då kan dessa bananbollar vara nått för dig!
Banankaka med avokado
Blev sugen på en sockerkaka och insåg att det var ett tag sedan jag åt en, innan jag blev vegan. Utmaningen var att baka en utan socker eller margarin. Lösningen blev en kaka med banan, avokado och lönnsirap.
Bars med gojibär & citron
Bars är ett snabbt och smidigt mellanmål att ha tillhands hemma i kylen eller på jobbet. Perfekt som ett snack mellan måltider, innan träning eller som något gott till kaffet eller en kopp te. En liten touch av citron bryter av mot det söta.
Chiapudding med bär & frukt
Denna chiapudding är superenkel och passar perfekt som frukost, mellanmål eller efterrätt. Krämigheten från kokosmjölken bryts av med syrligheten från bären och frukten och chiafröna är fullproppade med nyttigt omega 3.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!