Recept på Summer rolls med jordnötssås Recept på Summer rolls med jordnötssås från Green Warrior

Summer rolls med jordnötssås

Summer rolls, eller rispappersrullar, är en perfekt måltid när du vill ha något fräscht med fokus på färska grönsaker. Passar bra som lunch eller som tilltugg på en buffét eller asiatiska tapas.
Tillagningstid: 15 min  /  1 portion  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

Fyllning:
Rödkål
Morot
Avokado
Alfalfagroddar
Koriander

Sås:
2 msk jordnötssmör (eller annat nötsmör)
2 msk kokande vatten
0.5-1 msk lönnsirap
1 msk limejuice
1 tsk sambal oelek
Svartpeppar

6-8 rispapper

Gör så här

Förbered dina grönsaker genom att riva moroten, trimla rödkålen fint och skär avokadon i bitar. Vispa ihop alla ingredienser till dippsåsen i en skål och ställ åt sidan.

Blöt ett rispapper i ljummet vatten tills det mjuknar, ca 15 sekunder. Lägg det sedan slätt på en tallrik och lägg på fyllning i den yttersta tredjedelen längst till vänster av cirkeln. Spara lite utrymme till kanterna så att du kan vika ihop din rispappersrulle.

När fyllningen är på, börja med att vika upp underkanten över fyllningen och ut åt höger, och gör sedan samma sak med överkanten. Vik sedan in den överblivna högerkanten på ditt rispapper över fyllningen och fortsätt rulla hela vägen ut till högerkanten i en tajt rulle. Upprepa samma procedur tills all fyllning är slut.

Doppa dina summer rolls i dippsåsen och servera.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!