Recept på Spicy Jackfruit Fajitas Recept på Spicy Jackfruit Fajitas från Green Warrior

Spicy Jackfruit Fajitas

Jackfruit kan köpas på burk och passar perfekt som ett veganskt alternativ till kött i dessa härligt kryddiga fajitas. När jackfruit tillagas får den liknande konsistens som pulled pork, och brukar ofta användas till den veganska varianten, populärt kallad ‘fooled pork’.
Tillagningstid: 30 min  /  2 portioner  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

1 burk jackfruit i saltlag
200 g passerade tomater
En halv påse fajita kryddmix (tex från Spicemaster eller Santa Maria)
1 stor gul lök
3 sorters paprika (röd, gul och orange)

1 paket små tortillabröd

Guacamole:
2 avokados
0.5 rödlök
2 msk hackad koriander
Juice från en halv lime
0.5 tsk vitlökspulver
Salt, peppar

Gör så här

Öppna burken med jackfruit och skölj av lagen noga i ett durkslag. Bryt sönder bitarna av jackfruit med fingrarna i en gryta så du får lösa slamsor. Tillsätt de passerade tomaterna och fajitakryddorna och rör om. Låt jackfruiten puttra på medelvärme i 10-15 minuter. Rör om då och då.

Mosa avokadon i en skål och tillsätt finhackad rödlök och de övriga ingredienserna till guacamolen. Rör om ordentligt och ställ sedan in den i kylen tills det är dags för servering.

Strimla lök och paprika och stek den i en het stekpanna tills de fått fin färg. Servera de stekta grönsakerna i tortillabröd tillsammans med den fajitakryddade jackfruiten och en ordentlig klick guacamole.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!